Mladi Evrope sa Predsjedništvom PES-a obilježili godinu od osnivanja

Zajedno sa Predsjedništvom Pokreta, omladinska organizacija PES-a, Mladi Evrope obilježila je godinu dana od osnivačkog Kongresa, kada je dvije stotine mladih delegata formiralo ovu organizaciju.

„Dan po osnivanju, uključili su se u nikada napetiju izbornu kampanju. Predano i nesebično Mladi su dali punu logističku i kreativnu podršku pobjedi kandidata Pokreta Evropa sad! na predsjedničkim izborima. A ubrzo nakon toga, ovaj tim, zajedno sa kandidatama sa poslaničke liste iznjedrio je još jednu pobjedu – PES je postao najjača parlamentarna snaga i okosnica 44. Vlade“, saopšteno je iz PES-a.

Mladi Evrope su do sada realizovali brojne akcije u cilju jačanja svijesti o zaštiti životne sredine, i jačanja solidarnosti prema socijalnog ugroženim kategorijama.

Učestvovali su na Samitu omladine Evropske demokratske partije u Parizu, V generaciji ALPI programa, REACT forumu, te obukama u organizaciji DFC-a, KAS-a/CPEU-a i NDI-a, a samostalno organizovali više panel diskusija. 

Radili su na razvijanju lokalnih timova, kroz javne konkurse birajući najbolje i imenujući koordinatore u 18 opština. Jačali su autonomnost u okviru matičnog Pokreta, te danas aktivno učestvuju u radu izvršnog odbora, posmatrači su sjednica Glavnog odbora i biće članovi svih opštinskih odbora PES-a.

„Ovako osnažena uloga Mladih Evrope učiniće prohodnijim sve inicijative koje su u interesu crnogorske omladine i olakšati njihov put do donosilaca odluka, a do redovnog II kongresa u martu 2025. uslijediće još aktivniji rad na izradi omladinskih politika.Mladi Evrope, i u narednom periodu, djelovaće jedinstveno i timski, uvjereni da će PES, naš poslanički klub i 44. Vlada na čelu sa premijerom Spajićem nastaviti da, uprkos opstrukcijama, intenzivno isporučuju rezultate i ispunjavaju obećano kao i do sada“, naglašeno je u saopštenju.

foto:PES

NIKŠIĆ PROGNOZA