Milović: Nastavak podrške SAD od vitalnog značaja za bezbjednost i stabilnost Crne Gore

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović sastao se sa Džeremijem Longom, visokim zvaničnikom Savjeta za nacionalnu bezbjednost Sjedinjenih Američkih Država (NSC), koji predstavlja glavni forum predsjednika SAD za razmatranje pitanja nacionalne bezbjednosti i spoljne politike.

Milović je naglasio važnost kontinuirane saradnje sa SAD-om u jačanju unutrašnje bezbjednosti Crne Gore. Istakao je da je saradnja sa SAD, kao ključnim međunarodnim partnerom, od suštinskog značaja za očuvanje stabilnosti i sigurnosti zemlje.

„Borba protiv malignih uticaja, posebno onih koji dolaze sa adresa koje su izvan NATO sistema bezbjednosti, a koji pokušavaju da destabilizuju našu zemlju mora biti prioritet. Strateško partnerstvo sa SAD-om i status pouzdane članice NATO saveza su ključ za našu otpornost na ove prijetnje“, naglasio je Milović.

On je naglasio da je jačanje vladavine prava, reforma bezbjednosnog sektora i jačanje institucija veoma važna za borbu protiv destabilizujućih uticaja.

„Naše institucije moraju biti snažne i otporne na sve pokušaje destabilizacije. Unapređenje njihove efikasnosti i integriteta ključni su za sigurnost naše države“, naglasio je Milović.

Kako navode iz Ministarstva pravde, sastanak crnogorskog ministra sa visokim zvaničnicima NSC-a predstavlja „važan korak u jačanju strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD-a, posebno u oblasti nacionalne sigurnosti i borbe protiv malignih uticaja sa strane sa kojima se Crna Gora permanentno suočava u cilju destabilizacije i skretanja sa evroatlantskog puta“.

foto: Ministarstvo pravde

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA