Mavrić od juna na čelu Ulcinja?

Aktuelni predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Ardijan Mavrić (Forca) najozbiljniji je kandidat da za pola godine, shodno koalicionom sporazumu o rotaciji na čelnim pozicijama, zamijeni sadašnjeg predsjednika Opštine Omera Bajraktarija (URA) na toj funkciji u naredne dvije godine, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Mavrić u petak nije htio da potvrdi, ali ni da demantuje tu informaciju.

“Za sada, moj fokus je da u parlamentu budu usvajane odluke važne za sve građane Ulcinja. Što se tiče kandidata za predsjednika Opštine, odluku o tome donijeće Glavni odbor Force”, kazao je Mavrić Vijestima.

Bajraktari je “Vijestima” potvrdio da će u junu biti rotacija na vodećim pozicijama u Opštini, ali nije direktno odgovorio da li će on preuzeti funkciju šefa Skupštine.

“O tome nijesam razmišljao, niti pravio ikakve planove. U ovom trenutku, čitava moja energija usmjerena je na razvoj Opštine gdje nas čeka mnogo pozitivnih stvari i nikad veća ulaganja u infrastrukturu grada”, kazao je Bajraktari…

Omer Bajraktari
Omer Bajraktari, foto: Opština Ulcinj

Na izborima u martu 2022. godine, koalicija Za novi početak (URA, Demokratska partija, SD, SDP i AA), osvojila je 14 mandata od ukupno 33 koliko broji ulcinjski parlament. DPS i Bošnjačka stranka osvojili su šest mandata, koliko i koalicija Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza u Crnoj Gori (DSCG). Forca je u samostalnom nastupu osvojila pet mandata, a Demokratska Crna Gora dva.

Forca je odlučila da koalicioni sporazum o vršenju vlasti u najjužnijoj opštini zaključi sa koalicijom Za novi početak. Prema tom sporazumu, URA i Forca, nakon dvije godine od uspostavljanja vlasti, zamijeniće funkcije predsjednika Opštine i Skupštine.

Rad Skupštine, zbog navodnih neregularnosti tokom i nakon izbornog procesa, od početka bojkotuju DPS, DUA, BS i DS CG.

Naslovna foto: Opština Ulcinj

NIKŠIĆ PROGNOZA