Marković: Ponašanjem Dritana Abazovića i Siniše Bjekovića ulazimo u zonu sumraka!?

Podpredsjednica Liberalne partije (LP) Jelena Marković na twitter-u je kritikovala Ombudsmana Sinišu Bjekovića koji se, kako je navela, nije oglasio povodom upada policije u hotel „Podgorica“ i napada premijera Dritana Abazovića prema NVO aktivistkinji Daliborki Uljarević.

„Zašto Bjeković uporno ćuti kada je rad policije u pitanju i kada je u pitanju premijer Dritan Abazović koji ne prvi put, napada NVO aktivistikinje i novinare?! Abazović ovim činom pokušava da im ograničava slobode govora, a policija bezbijednost građana. Instistucija Ombudsmana u CG više ne postoji upravo zbog Bjekovića koji je u obavezi da reaguje imajući u vidu da u okviru te institucije postoji odjeljenje NPM (Nacionalni Preventivni Mehanizam) koji treba da djeluje i vrši kontrolu rada policije kod prekoračenja ovlašćenja policije i torture, i odjeljenje za zaštitu od diskriminacije“,istakla je Marković.

Smatra da institucija Ombudsmana vec tri godine ne radi svoj posao kako treba i stekli su se uslovi da Skupština razriješi Bjekovića i njegovu zamjenicu Mirjanu Radović, „koji svojim radom štite institucije vlasti, a ne sto im je pravi zadatak da štite građane od prekomjene sile tih institucija“.

„Ovim putem oštro osuđujem napad Dritana Abazovića na NVO aktivistkinju gospođu Daliborku Uljarević i pozivam EU i sve međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava da oštro reaguju, jer su ovakvim postupcima ugrožena prava svih građana u Crnoj Gori, a to se ne smije dalje dozvoljavati“, navela je Marković.

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Bravo gospodjo Markovic..Ovo nije prvi put da se zastitnik za ljudska prava oglusio o ljudska prava …takidje smisljene i ciljane aktivnosti odlazeceg premijera samo su posljednji politicki trzaji ali vrijeme ce pokazati koliko negativnih posljedica njihovog rada trpe gradjani…

NIKŠIĆ PROGNOZA