Marković: Ministar Kovač pokazuje kako se zloupotrebljava položaj

Ministarstvo za kulturu je dužno da vodi računa o zaštiti kulturnih dobara pod državnom zaštitom, a ne da o tome vodi računa Ministar pravde koji sa tim ne bi smio da ima veze, istakla je Jelena Marković, odbornica Liberalne partije u Opštini Nikšić.

Marković smatra da je ministar pravde trebao da usaglasi Temeljni ugovor sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom, sa čim predstavnicima je postupio, kako ističe, „blago rečeno nekorektno“.

„Ovim postupkom je diskriminisao Crnogorsku pravoslavnu crkvu, kao i druge vjerske zajednice u Crnoj Gori jer uporno i snažno favorizuju jednu vjersku zajednicu“, navodi Marković.

Ona podsjeća da u Crnoj Gori sve vjerske zajednice prema zakonu treba da budu ravnopravne, što u konkretnom nije slučaj.

„Vidimo kako postupa ministar Kovač i ovim pokazuje kako se zloupotrebljava službeni položaj na štetu drugih. A juče nije bilo u državnoj kasi za našu budućnost i mlade nego su se pod pritiskom našla sredstva da bi otputovali za Japan“, navodi između ostalog Marković.

 
NIKŠIĆ PROGNOZA