MANS: Ili ASK prepravlja vladina dokumenta, ili Vlada nakon pritiska biva transparentnija

Odluke o isplatama iz budžetske rezerve su objavljene na sajtu ASK-a sa prikrivenim podacima. Ili ASK samostalno prepravlj vladina dokumenta ili Vlada “nakon pritiska biva transparentnija”, saopštili su iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Premijer <a href="https://twitter.com/DritanAbazovic?ref_src=twsrc%5Etfw">@DritanAbazovic</a> nas je upravo optužio da smo prepravljali zvanična vladina dokumenta kako bi njegovu vladu prikazali netransparentnom, pa ovim putem ukazujemo na dokaze o još jednom pokušaju premijera obmane javnost. <br><br>Odluke o isplatama iz budžetske rezerve su… <a href="https://t.co/sXfpLzQ016">pic.twitter.com/sXfpLzQ016</a></p>&mdash; NVOMANS (@nvomans) <a href="https://twitter.com/nvomans/status/1664226112195420160?ref_src=twsrc%5Etfw">June 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

“Premijer Dritan Abazović nas je upravo optužio da smo prepravljali zvanična vladina dokumenta kako bi njegovu vladu prikazali netransparentnom, pa ovim putem ukazujemo na dokaze o još jednom pokušaju premijera obmane javnost”, naveli su iz MANS-a na Tviteru.

Iz MANS-a poručuju da su odluke o isplatama iz budžetske rezerve objavljene na sajtu ASK-a sa prikrivenim podacima. MANS je na Tviteru objavio screenshot dokumenata kao dokaz.

“Opcija 1: ASK samostalno prepravlja vladina dokumenta; Opcija 2: Vlada nakon pritiska biva “transparetnija””, navode iz MANS-a.

U svakom slučaju, MANS predlaže Vladi Crne Gore da u komunikaciji sa ASK-om otkrije zašto se od građana kriju podaci o potrošnji državnog budžeta.

Izvor: CdM

Foto: MANS

NIKŠIĆ PROGNOZA