Mandić: Sedam sudija Ustavnog suda će voditi računa o pravdi i odgovornosti

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić kazao je da će sedam sudija Ustavnog voditi računa o pravu, pravdi i odgovornosti u zemlji, prenosi Pobjeda.

Mandić je to kazao odgovarajući na pitanje RTV Srpska o tome „da li srpski narod i Srpska pravoslavna crkva treba da strijepe za Temeljni ugovor i nekoliko članova zakona jer Ustavni sud treba da se izjasni o ustavnosti ugovora“.

Kaže i da je Temeljni ugovor zakon po mjeri građana Crne Gore. 

„Dok se ne izabere sudija ništa ne može da se kaže, ali će se voditi računa o poštovanju prava, poštovanju Ustava Crne Gore i poštovanju onoga što su vjerujući ljudi, koji pripadaju crkvi, znali da brane i na koliku su žrtvu bili spremni da to odbrane“, kaže Mandić.

Navodi da će Skupština predvođena njim možda imati sreće da napravi, kako ističe, iskorak koji nisu uspjeli da naprave prethodni sazivi. 

„Ja očekujem da će biti izabran gospodin Resulbegović koji je u prethodnom radu našeg Ustavnog odbora ostao kao jedini kandidat u ime manjinskih naroda jer se vodilo računa da i u Ustavnom sudu bude predstavnik manjinskih naroda. On bi trebalo da dobije potrebnu tropetinsku većinu koliko je potrebno u drugom krugu glasanja“, poručio je Mandić.

Kazao je i da je njegov odnos sa premijerom Spajićem vrlo korektan. 

“Mi smo politički partneri i činimo parlamentarnu većinu. Do sada sve što smo dogovorili sa premijerom Spajićem je u potpunosti ispoštovano tako da ja nemam nikakve primjedbe. Zaokružena je nekadašnja parlamentarna većina koja je pobjedila na izborima 30. avgusta i da budem precizan mi smo se zalagali da GP URA i Ujedinjena Crna Gora budu dio Vlade, ali nije došlo do dogovora”, naveo je Mandić za RTV Srpska.

Foto: Skupština

NIKŠIĆ PROGNOZA