Mandić: Ne znam otkud tolika mržnja prema trobojci

Predsjednik parlamenta Andrija Mandič rekao je da mu nije jasno otkud u dijelu političke javnosti mržnja prema trobojci. To je rekao danas na sjednici parlamenta odgovarajući na opozicione komentare da u svom kabinetu drži i trobojku, koja, kako su izjavili, nije državni simbol Crne Gore. Mandić je rekao da je trobojka bila zastava kraljevine i knjaževine Crne Gore.

Na početku ove rasprave, Branislav Nenezić iz SD Crne Gore zatražio je da tokom skupštinske rasprave da se Demokratska Crna Gora izjasnio zbog isticanja tuđih simbola u kabinetu predsjednika parlamenta. 

Odgovorio je predsjednik parlamenta Andrija Mandić, ističući da je to zastava kraljevine i knjaževine Crne Gore. 

„Otkud tolika mržnja prema trobojci, to je bila zastava kraljevine i knjaževine Crne Gore. Fotografije sanduka kralja Nikole i članova njegove porodice u San Remu ukazuju da su bili obavijeni tzrobojkama. Morate da pokažete više razumijevanja za drugačije stavove“, rekao je Mandić.

On je predložio da se o ovim temama razgovara na posebnoj sjednici. 

Nenezić je rekao da uvažava drugačije mišljenje ali da uvažava i činjenice. 

Oskar Huter (DPS) rekao je da Mandić ne pokazuje crnogorsku zastavu, u šta se može svako uvjeriti ko posjeti muzej na Cetinju. Optužio je Mandića za bezakonje. 

„Ne znam čija je ovo zastava što vidimo, srpska, ruska, ali crnogorska nije. Morate da poštujete zakon a ne da radite stvari kako vam se sviđa“, rekao je Huter. 

Mandić je odgovorio da ne krši zakon, a ako neko misli drugačije, neka se obrati nadležnim institucijama. 

„Poštujte građane koji misle drugačije“, rekao je Mandić. 

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA