LP: NATO i nakon 75 godina nezamjenjiv dio slobodnog svijeta

Crna Gora je članstvom u NATO napravila istorijski iskorak i obezbijedila svoju stabilnost i bezbijednost svojih građana. Danas kada ovaj savez obilježava 75 godina postojanja to se na najbolji način potvrđuje, sagledavajući stalne nestabilnosti u svijetu ali i Evropi, a naročito stalne prijetnje po stabilnost regiona Zapadnog Balkana, navode iz Liberalne partije.

“Prisustvo NATO u baltičkim državama obezbijedilo je ubrzan razvoj i životni standard ovog regiona, dok sa druge strane na jugo-istočnim granicama Evrope decenijama postoje nestabilnosti koje su nažalost eskalirale i u rat, odnosno agresiju Rusije na suverenu državu. NATO je izrastao u nezamjenjiv ne samo vojni već i politički i vrijednosni savez slobodnog svijeta. Jasno je da u ovom vijeku mir nema alternativu niti ljudski život cijenu, a da Crna Gora može bez straha razvijati svoje društvo, državu i ekonomiju”, ističu iz LP-a.

Kako su dodali, ostaju jednako izazovne prijetnje sajber bezbijednosti i hibridnih napada na koje Crna Gora kroz NATO sistem, kao pouzdan i povjerljiv član, mora odlučnije i sistematski odgovarati.

“Gradeći međusobno povjerenje jedini možemo obezbijediti siguran život i izvjesnu budućnost svim građanima Crne Gore i u narednim godinama i decenijama sa našim partnerima iz Evrope i svijeta”, zaključuje LP.

Foto: LP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA