Leković: Rekonstrukcija Dvorca kralja Nikole plod i moje višegodišnje kritike

Iz Opštine Bar najavili su početak radova na temeljnoj rekonstrukciji Dvorca kralja Nikole na Topolici, kao najzahtjevnijeg i najznačajnijeg projekta koji lokalna uprava realizuje u 2023. godini i prve rekonstrukcije tog tipa još od 1979. godine. Može se reći da u ovom slučaju zasluge za rekontrukciju na koju sam itekako ponosan, nosim i ja, jer sam upravo ja sa mojim kolegama opozicionim odbornicima godinama ukazivao na neophodnost sanacije ovog kluturnog objekta kritikujući bezobzirnu lokalnu vlast koju tada nije bilo briga za ovaj problem, istakao je Momčilo Leković, odbornik Demokrata u SO Bar.

On je podsjetio da je, kako navodi, još 2021. godine otvoreno prozvao predsjednika Raičevića  koji je sa partijskim kolegama tada umjesto u Baru, na Cetinju gostio delegacije iz Skoplja i Sarajeva, povodom obilježavanja 15. godišnjice od obnove nezavisnosti Crne Gore borave u našoj zemlji.

„Kako sam kazao tada, umjesto da se svi ponosimo kulturnim dobrima našeg grada, mi moramo da se stidimo i crvenimo jer im prijeti urušavanje. Naravno, zaslugu nose i svi kulturni djelatnici našeg grada, prije svega Mladen Zagarčanin, arheolog i upravnik Zavičajnog muzeja koji je više puta isticao ovaj problem i potrebu rekonstrukcije“, naveo je Leković.

On se zahvalio i građanima jer će vrijednost radova iznositi više od 870.000 eura koje su, kako je dodao, u Budžetu upravo oni obezbijedili, plaćanjem  redovnih dadžbina u 2022. godini.

„Nadam se da će radovi za razliku od starobarske kaldrme i njene rekonstrukcije, ipak biti odrađeni kvalitetno i po svim propisima odnosno standardima“, zaključio je Leković.

Foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA