„Kampanja koja se sprovodi uoči popisa pokazatelj je očaja njegovih realizatora“

Kampanja koja se sprovodi uoči popisa pokazatelj je očaja njegovih realizatora, smatra poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandra Vuković Kuč.

Prema njenim riječima, nije dostojno na svakih pet metara putem bilborda ubjeđivati građane koja im je nacionalnost, jezik, vjera.

Nesumnjivo je, navodi Vuković Kuč, sumnjiv takav identitet.

„Svi koji su stvarali građanski karakter Crne Gore izjasnili su se za odgađanje popisa, svjesni činjenice da se priprema kao dio agende susjedne države Srbije, čijoj je vlasti popis u Crnoj Gori “od ključnoga značaja”“, napisala je ona da društvenoj mreži X.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Svi koji su stvarali građanski karakter Crne Gore izjasnili su se za odgađanje popisa, svjesni činjenice da se priprema kao dio agende susjedne države Srbije, čijoj je vlasti popis u Crnoj Gori “od ključnoga značaja”.</p>&mdash; Aleksandra Vuković Kuč (@AVposlanica) <a href="https://twitter.com/AVposlanica/status/1713548747655819559?ref_src=twsrc%5Etfw">October 15, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA