Jovanović: Bićemo najjača lista oko koje će se formirati vlast

Grupa građana “Budva naš grad” predvođena Nikolom Jovanovićem predala je večeras listu Opštinskoj izbornoj komisiji za predstojeće lokalne izbore zakazane za 26. maj.

“Bićemo najjača izborna lista oko koje će se formirati vlast. Za razliku od svih drugih koji na ovim izborima učestvuju, mi nemamo partijsku centralu u Podgorici. Mi nismo obavezni da slušamo partijske šefove, mi služimo građanima Budve. Radićemo u njihovom interesu i svaki naš dan proveden na javnim funkcijama kao i do sada, biće posvećen njima”, kazao je Jovanović.

Kaže da mu je zadovoljstvo što su na listi ljudi prepoznati po poštenom, domaćinskom i zakonitom radu u prethodnom periodu.

“Naši rezultati nas najbolje preporučuju. Uspjeli smo da vratimo 54 miliona eura duga, konsolidujemo finansije, vratimo sva zaduženja Opštine Budva i da na kraju izbore dočekamo sa 20 miliona eura na računu. Vjerujem da su to impresivni rezultati”, kazao je on.

Kako je najavio u kampanji, osnovni cilj biće povećanje statusa Opštine Budva.

“Budva konačno zaslužuje da bude grad, a ne opština, kao što su Podgorica i Prijestonica Cetinje. Zalažemo se i za decentralizaciju. Od 2020. kada nema više DPS-a isključivi krivci za nedovoljnu decentralizaciju su oni koji su formirali vlade. Mislimo da DPS ne može više da bude izgovor za loše činjenje u prethodne četiri godine. Obećavali su veća ovlašćenja, decentralizaciju, a dobili smo ono što se zove povlačenje nadležnosti i veća ovlašćenja Podgorice. Iz Budve se samo uzimalo, a nije se ništa ulagalo”, kazao je on.

 Foto: Budva naš grad

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA