„Inicijative i planovi moraju biti pretočeni u održive i obostrano korisne projekte“

Ambiciozne inicijative i planovi moraju biti pretočeni u održive i obostrano korisne projekte u narednom periodu, kazao je potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu dr Srđan Pavićević tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Turske Barišem Kalkavanom.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Vlade, naglašeno da postoje brojni projekti i investicioni planovi koje u dužem vremenskom periodu zastupa i promoviše ambasada Turske, a koje se tiču investicija u obrazovanje i zdravstveni sistem Crne Gore.

„Ambiciozne inicijative i planovi moraju biti pretočeni u održive i obostrano korisne projekte u narednom periodu” istakao je Pavićević.

Navodi se da tokom razgovora konstatovano je da prisustvo Privredne komore Republike Turske, Istanbulske berze, Zirat banke i preko 5 000 registrovanih preduzeća sa turskim osnivačkim kapitalom u Crnoj Gori obavezuje na dugoročno strateško planiranje u svim oblastima od interesa za međusobnu saradnju, podizanje kapaciteta i tržišnu ekspanziju koja podrazumijeva ponudu za cijeli Balkan.

Na sastanku je ocijenjeno da je jedan od gorućih problema nedostatak kvalifikovane radne snage koji će biti još izraženiji u periodu bržeg pristupanja EU, jedan je od zaključaka.

U cilju podrške boljoj integraciji turskih rezidenata i poslovne zajednice u Crnoj Gori, Pavićević je izrazio punu spremnost za omogućavanje nastave za djecu na turskom jeziku.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA