Iković izabran za glavnog koordinatora “Preokreta”

U Podgorici je sinoć pred oko 120 članova i gostiju održana konvencija “Preokreta” na kojoj su predstavljeni rezultati direktnih unutrašnjih izbora, novi vizuelni identitet i glavni koordinator.

Na unutrašnjim izborima, kako je saopšteno iz pokreta, je izabrano šest koordinatora i to: biolog Vuk Iković (koordinator za Program), ekonomista Mirza Krnić (koordinator logistike), preduzetnik Mirko Perović, (koordinator za medije i kreativu), politikolog Nemanja Draganić (koordinator za infrastrukturu), ekonomista Fikret Kuč (koordinator za međunarodnu saradnju) i profesor književnsoti Srđan Perić (koordinator Savjeta Preokreta).

Iz “Preokreta” su kazali da koordinacioni tim čine još i politikološkinja Andrijana Radović, pravnica Vera Banović, menadžer Darko Zarubica i građanski aktivista Dino Ramović.

Otvarajući skup Srđan Perić je istakao da je Preokret u prethodnom periodu uspio da stekne prepoznatljivost na političkoj sceni, da je na lokalnim izborima u Danilovgradu ostvaren parlamentarni status, dok je na državnim u Glavnom gradu dupliran rezultat u odnosu na lokalne izbore.

Ipak, naveo je, cilj za taj period u kome je predvodio izbornu listu Preokreta nije ostvaren – nije postignut državni parlamentarni status i on iz toga razloga preuzima odgovornost za izborni rezultat i nije se kandidovao za mjesto glavnog koordinatora.

On će, u narednom periodu koordinirati Savjetom Preokreta i aktivno raditi na daljem razvoju ideje i organizacije Preokreta.

Vuk Iković koga je izabrao koordinacioni tim za glavnog koordinatora, predstavio je novi vizuelni identitet Preokreta, istakao je glavne smjernice djelovanja i pozvao građane na politički aktivizam da bi Crnu Goru vodili najbolji od nas.

Jer dobra politika, kako je naveo, upravo priprema ljude za ostvarivanje vlastitih mogućnosti, a loša politika ih priprema na poslušnost i partisjko prilagođavanje ili ih priprema da napušte domovinu.

“Zato, ako aktivni i zabrinuti građanin oduzima sebi pravo da se bavi politikom, onda zapravo prepušta naše društvo najgorim od nas. A ako svako da, onoliko koliko može onda je napredak tu, na korak od nas jer smo usmjerili energiju ka istom cilju. Ne govorim o fikciji niti i naučnoj fantastici nego o stvarima koje su moguće za Crnu Goru koja ima stanovnika poput jednog evropskog prosječnog grada”, zaključio je Iković.

Najavljen je razvoj infrastrukture Preokreta koji će pratiti inovirani modeli uključivanja ljudi, osnivanje novih podružnica u gradovima Crne Gore, a za 12 mjeseci će biti realizovani novi unustrašnji izbori za vođstvo Preokreta sa četvrogodišnjim mandatom.

Foto: Preokret

NIKŠIĆ PROGNOZA