Hadžić o susretu Mandića i Dodika: Šef Skupštine da se vrati u okvire koalicionog sporazuma

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić treba da se vrati u okvir koalicionog sporazuma, kako ne bi doveo do usporavanja dobro započetog posla na ispunjavanju obaveza prema EU partnerima.

To je na mreži X danas napisao poslanik s liste Pokreta Evropa sad Seid Hadžić, komentarišući prekjučerašnji sastanak Mandića i predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika u Podgorici, prenose Vijesti.

Hadžić tvdri da je Dodik otišao iz Crne Gore nezadovoljan „jer mu nije uspio plan da predstavi sebe kao koordinatora, u kreiranju politike po receptu iz Rusije“.

„To su mu jasno poručili i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i predsjednik Vlade Milojko Spajić svojim velikim ‘njet’ destruktivnoj politici, kada mu nijesu ukazali gostoprimstvo kao zvaničniku, a svojim velikim ‘da’ evroatlanskoj politici“ istakao je.

Hadžić je podsjetio da su Sjedinjene Države stavile Dodika na „crnu“ listu zbog podizanja tenzija i kršenje Ustava suverene i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine.

„Pa u tom smislu ne idu zajedno evropski put Crne Gore i članstvo u NATO, sa ovim ‘specijalnim vezama’ iz doktrine jednog od najštetnijih političara po narod koji predstavlja“, konstatovao je Hadžić.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA