DPS Zeta: Sraman čin gradske uprave, ispred zgrade Opštine istaknuta trobojka

Da su nebulozna pravdanja predsjednika opštine Zeta, Mihaila Asanovića, o nesporazumu oko zabrane kićenja zetskog dijela bulevara povodom državnog praznika bila obična farsa potvrđuje i nedavni čin isticanja trobojke ispred zgrade opštine, kažu iz Opštinskog odbora DPS Zeta.

„Ovaj sraman čin predstavlja još jednu sramotu ove gradske uprave, u okviru koje, kao uprava svih građana, šalju poruku nepoštovanja simbola svoje države“, ističu u OO DPS Zeta.

Prema njihovim riječima, „odlučna je gradska uprava, na čelu sa Asanovićem, da svrsta sebe u najgoru gradsku upravu u istoriji naše države, na način što je uspjela da svaki segment svog funkcionisanja pretvori u svojevrsnu bruku“.

„Godinu dana je prošlo i ne može se reći da gradska uprava nije uradila ništa. Uspjela je da: sruši sopstvenu koaliciju, smijeni predsjednika Skupštine, postavi tuđu zastavu na jarbol ispred zgrade opštine, da svakodnevno bruka sebe u javnosti“, kažu u saopštenju.

Sa druge strane, dodaju iz OO DPS Zeta, ono što nijesu uspjeli je da formiraju sopstvene organe, riješe probleme sa Glavnim gradom, očiste Zetu od smeća, srede puteve, krenu bilo šta da rade.

„U krajnjem, nakon svega, nijesu uspjeli ni da ponište priznanje Kosova u lokalnom parlamentu. Bez obzira na politička i druga uvjerenja, sigurni smo da ovakav rad nove vlasti najbolje osjećaju i percipiraju mudri građani Zete i da će pravi sud o svemu tome najbolje dati oni sami“, zaključuju u saopštenju.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA