DPS: Sva odgovornost za situaciju u Andrijevici sada je na Vladi

Nakon što su u pojedinim medijima objavljene preporuke Nalaza upravnog nadzora da će Ministarstvo javne uprave o stanju u Skupštini opštine Andrijevica obavijestiti Vladu Crne Gore, Opštinski odbor DPS Andrijevica pozdravlja takvu odluku, saopšteno je iz ove stranke.

– Drago nam je da je nakon gotovo tri mjeseca jedna od institucija sistema u konkretnom slučaju preduzela poslove iz svojih nadležnosti jer se od početka eskalacije problema u Andrijevici od strane Vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Osnovnog državnog tužilaštva susrijećemo sa njihovim konstantnim ćutanjem i samoproglašavanjem nenadležnim – dodaju oni.

Iz DPS-a podsjećaju da su u prethodnom periodu pisali i predali krivične prijave protiv lica koja su neumoljivo kršila zakone, Statut i Poslovnik SO Andrijevica, kao i na to da su ukazivali na sve opstrukcije povodom problema – nemogućnosti organizovanja sjednice i sprječavanje odbornika u obavljanju svoje dužnost.

– Kako smo i pored svega toga od strane nadležnih predstavnika izvršne i sudske vlasti nailazili na ignorisanje, sa pravom smo konstatovali samo jedno – da se radi o klasičnoj koordinisanoj akciji svih gore navedenih sa ciljem da se unizi SO Andrijevica ali i nastavi sa procesom devastacije crnogorskih institucija. Trenutno je za stanje u opštini Andrijevica odgovorna tehnička Vlada. Ukoliko ne postupi po zakonu u najkraćem roku i ne zaustave anarhiju, to znači da im ovakvo stanje haosa odgovara i da je i izvršna vlast, saučesnik lokalnih kabadahija koji već tri mjeseca onemogućavaju funkcionisanje i rad ove opštine – zaključuju iz DPS-a.

NIKŠIĆ PROGNOZA