DPS: Osuđujemo napad na Erakovića, hitno istražiti slučaj i procesuirati odgovorne

Najoštrije osuđujemo napad na potpredsjednika naše partije Jevta Erakovića koji se desio danas u Podgorici, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

„Devijantno ponašanje, nasilje, mržnja i netrpeljivost, koji su preplavili naše društvo posljedica su šovinizma i ekstremizma, koji su zavladali u atmosferi dominantno kreiranoj od strane vlasti i dvije vlade formirane nakon 30. avgusta 2020. godine, Krivokapićeve i Abazovićeve. Bilo da se radi o fizičkim napadima ili verbalnim, bilo da su prijetnje upućene neposredno ili putem društvenih mreža, zajednički imenitelj je da su bazirane na etničkoj ili vjerskoj osnovi“, navodi se u njihovom saopštenju. 

Jasno je, dodaju, da je cilj tih napada, zastrašivanja i prijetnji da velikosrpsku ideologiju nametnu kao državnu, i na taj način unište građanski karakter Crne Gore. Nažalost, državni organi prema njihovim riječima, nijesu stali u zaštitu svojih građana, i tako su samo podstakli nasilnike da sprovode svoje nasilje.

„Žrtve takvog stanja u društvu postali su svi oni koji su se svojim društvenim i političkim angažovanjem usprotivili podrivanju onih temeljnih vrijednosti koje su mukotrpno izgrađivane u Crnoj Gori decenijama unazad, i na kojima naša država počiva. Danas nije napadnut samo poslanik Skupštine Crne Gore i potpredsjednik jedne političke partije. Napadnut je jedan doktor, neko ko se bavi najhumanijim pozivom. A prije svega napadnut je čovjek koji je u tom trenutku svoje slobodno vrijeme provodio sa suprugom i djetetom. Sve navedeno implicira da su moralna i ljudska načela pala na najniže grane“, kazali su iz te partije i poručili:

„Demokratska partija socijalista traži od nadležnih državnih ograna da navedeni slučaj istraže, obavijeste o tome javnost i odgovorne za ovaj nemili događaj što hitnije procesuiraju“, zaključili su iz DPS-a.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents