DPS Nikšić: Na Kapetanovom jezeru umjesto izletišta vašarski prostor

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić podsjetili su da su prije godinu upozoravali na to šta će donijeti asfaltiranje obale i puta do Kapetanovog jezera, od strane lokalne uprave Nikšić i to na teritoriji druge opštine.

Ističu da su „efekti“ tog, kako navode, nakaradnog, nelegalnog i neplanskog posla brzo postali i te kako vidljivi.

„Danas na obalama jedne od najljepših crnogorskih prirodnih lokacija imamo nelegalnu gradnju, otpadne vode u jezeru, smeće oko jezera, uništene travnate površine od kvadova, parkirane automobile tik uz jezero, glasnu vašarsku muziku. Sve to narušava prirodni ambijent i prostor koji bi trebao biti oaza eko-turizma. N’o kako lokalna uprava Nikšića ne razmišlja dugoročno i strateški, danas umjesto izletišta imamo vašarski prostor, prostor u kome turisti ne mogu naći mir i uživati“, saopštili su iz nikšićkog DPS- a.

U saopštenju navode i da su Kapetanovo jezero devastirali „nikšićki vlastodršci“, pa se tim prostorom sada bave i regionalne medijske kuće, crnogorski mediji, ekološki aktivisti.

„Iščuđavajući se kako je moguće da je jedan takav prirodni dragulj uništen upravo neznanjem i nemarnim odnosom, po principu – postavimo asfalt, nek’ ljudi vide da radimo, a što mu tu nije mjesto i što to činimo na teritoriji druge opštine nije ni bitno. Da nije tužno i da ovakvim činjenjem ne uništavaju prirodno bogatstvo naše države i nasljeđe za buduće generacije, bilo bi smiješno. A za rubrike „vjerovali ili ne“, svakako jeste“, naglasili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA