DPS Budva: Pretpopisna kampanja lokalne vlasti pretvorila se u otvoreni pritisak na građane

Pretpopisna kampanja lokalne vlasti u Budvi, koja navodno treba pošteno da obavi popisne radnje na terenu, sa sve predsjednikom popisne komisije koji se nalazi u Spužu, pretvorila se u otvoreni pritisak na građane Budve, kazali su iz Opštinskog odbora DPS Budva.

„Ostaci proruskog i prosrpskog DF-a koji upravljaju Budvom, kontrolisani iz zatvorske ćelije u Spužu i Beograda, okitili su grad bilbordima, sa kojih agituju za srpsku stvar i obećavaju da će se na popisu povećati broj Srba u ukupnoj populaciji. Ako nam to poručuje delegitimisana budvanska vlast, koja praktično treba da kontroliše i sprovede popis u našem gradu, kako je moguće vjerovati u integritet popisa. To je neprihvatljivo, jer nacionalistička agitacija u našem gradu, ali i državi, nije ništa drugo do opstrukcija sprovođenja popisa, koja je direktno usmjerena protiv državnih institucija, prije svih Monstata“, naveli su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, „o dubini problema kojeg živimo u Budvi u susret predstojećem popisu, najbolje svjedoče poražavajuće optužbe da nam narko-kartel upravlja gradom, te da posljednjih godina živimo u ambijentu u kojem lokalni moćnici maltretiraju i vrše pritiske na zaposlene u opštini, ali i tuku neistomišljenike po ulicama“.

„Čak i da zanemarimo neregularni ambijent i nagomilano nepovjerenje, u Budvi postoji formalno ograničenje za zakonito sprovođenje i kontrolu popisa. Budva nema popisnu komisiju obrazovanu u skladu sa zakonom, jer se predsjednik opštine koji treba da bude na čelu popisne komisije nalazi u spuškoj ćeliji, a nema ni izabranog potpredsjednika koji bi mijenjao predsjednika u slučaju njegove spriječenosti, pa se pribjeglo improvizaciji da na čelu popisne komisije bude predsjednik Skupštine opštine Budva. Iz tog razloga još jednom pozivamo nadležne da odgode održavanje popisa, do trenutka kad se steknu zakonski i drugi uslovi za njegovo održavanje“, zaključili su u saopštenju.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA