DPS Budva: Opštinom Budva se ne može upravljati iz zatvora

Da živimo period improvizacije politike i potpunog odsustva poštovanja građana Budve, potvrđuje najnovija poruka šefa budvanskog parlamenta Nikole Jovanovića, da uhapšeni predsjednik opštine Budva treba nastaviti da rukovodi gradom iz zatvora, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Budva.   

– Jovanovića i njegove kolege iz DF-a, ne samo da ne brine to što Budva dočekuje sezonu sa predsjednikom opštine koji se nalazi u zatvoru jer je osumnjičen za distribuciju droge, već se ponašaju po uzoru na “junake” iz filmova o nekadašnjim južnoameričkim kartelima. Pri čemu, ni u filmu, ni u zbilji, opštinom se nije moglo upravljati iz zatvora. Od današnjeg neprihvatljivog istupa predsjednika Skupštine opštine Budva Nikole Jovanovića, gore djeluje priznanje budvanskog DF-a da ne mogu, nemaju ili jednostavno ne smiju da izaberu potpredsjednika opštine, koji bi u Božovićevom odsustvu, obavljao poslove prvog čovjeka grada, saopšteno je iz DPS-a.

Kako su naveli, od trenutka Božovićevog hapšenja, pokušavali su da budu konstruktivni, i da ponude pomoć, znajući da je ovakva situacija dugoročno neodrživa, kako zbog funkcionisanja vitalnih službi opštine, tako i zbog imidža Budve kao turističkog grada.

– I dalje ostajemo otvoreni za dogovor o tome da zajednički, kao vlast i opozicija, pokušamo što je moguće uspješnije da iznesemo turističku sezonu. Optužbe koje se stavljaju na teret predsjedniku opštine su veoma ozbiljne, i dovode u pitanje legitimitet održanih izbora i način na koji se došlo do podrške, međutim, to sad nije prioritet. Temu raspisivanja novih izbora treba otvoriti poslije ljeta, nakon završetka turističke sezone od koje živi većina Budvana. Još jednom dobronamjerno poručujemo kolegama iz Demokratskog fronta, da se ne mogu zatvarati oči pred činjenicom da je pritvor aktuelnom predsjedniku Opštine Milu Božoviću produžen na dva mjeseca. Ne potcjenjujte građane Budve, ili ćete na narednim izborima biti surovo kažnjeni poigravanje sa njihovim interesima, zaključeno je u saopštenju.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA