Đuričković: Da li će ministarstvo i dalje da drži glavu u pijesak

Sekretar Socijaldemokrata Miloš Đuričković, reagovao je povodom izjave ministra odbrane Hrvatske Ivana Anušića da zbog javno iznjetih stavova crnogorskog kolege sa njim otkazuje sastanke koji su ranije ugovoreni.

“Nedavno je premijer Milojko Spajić branio izostanak reakcije Ministarstva vanjskih poslova, zbog narušavanja odnosa sa BiH, time da je riječ o poslanicima (izostavio predsjednika Skupštine) nad kojima on nema kontrolu. To svakako nije opravdanje da se on i Ministarstvo vanjskih poslova ne bave onim što im je u opisu posla”, naveo je Đuričković na Tviteru.

Pita da li će isto ministarstvo i u ovom slučaju narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore i odnosa sa Hrvatskom i dalje da drži glavu u pijesak.

“Za nepunih dva ipo mjeseca rada ove Vlade, ključne poruke koje šalje zvanična Podgorica ka regionu i međunarodnoj zajednici su predsjednik Skupštine Crne Gore u izbornom štabu Vučića; javni funkcioneri iz Crne Gore na proslavi neustavnog dana RS uz čestitku predsjednika Skupštine; Krapovićeva vizija regionalnih sila i odnosa sa Hrvatskom. To je slika koja je otišla u region i svijet iz Crne Gore”, ističe Đuričković.

Ponovo poziva Ministarstvo vanjskih poslova da saopšti da li su preduzeli ili planiraju preduzeti aktivnosti po pitanju zaštite međunarodnog ugleda Crne Gore i dosadašnjeg vanjsko-političkog kursa

“Ukoliko nijesu i ne planiraju, da informišu javnost o novoj vanjskoj politici koja se sprovodi. Protokolarnim posjetama Briselu, slikama sa zvaničnicima i diplomatama EU, praznim floskulama o posvećenosti EU integracijama se ne može kreirati vanjska politika a kamoli braniti od nasrataja“, poručuje Đuričković.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA