Dajković pozdravio smjenu Jankovića: Bilo je krajnje vrijeme

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković pozdravio je smjenu načelnik Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Jankovića.

– Sa zadovoljstvom sam primio infomaciju da je Načelnik Službe zaštite i spašavanja Goran Janković smijenjen odlukom Gradonačelnice Olivere Injac. Protiv pomenutog Načelnika Jankovića sam podnio deset krivičnih prijava zbog sumnje na koruptivne aktivnosti u okviru službe kojom je rukovodio. Sve informacije koje sam imao o gospodinu Jankoviću sam potkrijepio dokazima, ali i naveo svjedoke koji će potvrditi moje navode u daljem procesu. Nakon toga, Janković je podnio krivičnu prijavu protiv mene zbog ‘’duševnih boli’’, a sudski proces povodom te prijave je i dalje u toku- naveo je Dajković.

Kako je naveo, kad je krenuo da otkriva pojedine malverzacije, bio je usamljen u tome.

– Međutim, vremenom su i radnici Službe za zaštitu i spašavanje podigli glas, a onda i odbornici, među kojima je kolega Radević koji je na prethodnoj sjednici Skupštine iznio niz saznanja zbog kojih pomenuti Janković ne bi mogao da obavlja funkciju načelnika operativnog štaba za zaštitu Podgorice, pa ista odluka i nije prošla u Plenumu. Pravda je spora, ali dostižna. Budućem rukovodiocu želim sreću uz molbu da nikad ne zaboravi ‘’rad’’ prethodnika, a gospodinu Jankoviću poručujem: Vidimo se na Sudu- naveo je Dajković.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA