Ćulafić: Ne može se graditi put ka članstvu u EU sa onima koji su protiv njega

Ne može se graditi put ka članstvu u Evropskoj uniji sa onima koji su protiv njega, prvenstveno ne sa partijama bivšeg DF-a i njihovim liderima, kazao je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Stefan Ćulafić.

On je, u emisiji “Pressing” Gradske TV, kazao da su lideri političke većine de facto Andrija Mandić i Milan Knežević.

“Nadam se da će se kolege iz parlamentarne većine otrgnuti iz zagrljaja bivšeg DF-a”, poručuje Ćulafić.

Platforma DPS-a je, kako dodaje, vrlo jasna.

“Ko god na tu platformu želi da dođe – ruka mu je pružena, pa i kolegama iz Pokreta Evropa sad. Međutim, ono što ne uspijevam da uočim je da su oni spremni da tu platformu počnu da primjenjuju. Ono što za ovih 100 dana vidimo je da postoji samo deklarativna priča u vezi sa pristupanjem EU”, kaže Ćulafić.

Ćulafić ističe da je potrebno staviti tačku na pitanja koja su dijelila građane ‘90-ih godina.

“Lik (Pavla) Bulatovića asocira određeni broj ljudi na to mračno vrijeme i moje mišljenje je da postoji mnogo više ličnosti po kojima bi trebalo nazivati ulice u Podgorici. To nije adekvatan način da se preimenuje ulica”, ocjenjuje Ćulafić, dodajući da ne bi podržao tu inicijativu da je član radnog tijela.

Govoreći o tragediji koja se dogodila u Baru, Ćulafić kaže da je krajnje vrijeme da se omogući svim građanima da imaju uslove za život koji su dostojni čovjeka.

“Nažalost, kada se ovakve situacije dese onda je kasno da se reaguje. Apelovao bih na nadležne organe da se posvete rješavanju ovog problema i da se ovakve stvari u Crnoj Gori više nikada ne ponove”, navodi Ćulafić.

Foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA