Cikotić: Da li će PES nastaviti da bude servilan prema Mandiću?

Pošto je danas specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar kazao da je zabrinut činjenicom da bi nekadašnji lideri DF-a mogli biti dio Vlade, poslanica SDP-a Amina Cikotić tvrdi da se predsjednik parlamenta Andrija Mandić potrudio da obmane javnost.

„Uistinu se Mandić potrudio sve da obmane, ali kako nije prošlo kod nas, nije ni kod naših partnera. Ovdje je samo pitanje da li će PES nastaviti da i dalje bude servilan prema Mandiću ili će se napokon dozvati pameti. Hoće li to zaista biti Evropa sad ili i dalje ucjene sad?“, upitala je Cikotić. 

Podsjetimo, Eskobar je kazao danas da se SAD ne miješaju u unutrašnju politiku Crne Gore, ali ne mogu da ne primijete da su zabrinuti zbog mogućnosti da oni koji ne dijele vrijednosti kao ostatak vladajuću koaliciju, mogu ući u Vladu. 

Na to je Mandić poručio da je Eskobar da je dobrodošao u crnu Goru, podsjetivši da je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ potpisala sporazum i da će se pridržavati svega potpisanog.

„Eskobaru želim da se opsjeća lijepo i ugodno, a u Crnu Goru je dobrodošao svako ko želi dobro ovoj zemlji. Ipak, to podrazumijeva i neka pravila, a jedno od pravila jeste da se niko ne treba miješati u unutrašnje stvari druge države. Može da se čuje i ovaj i onaj stav, a mi vrednujemo sve što saopštava Eskobar“, kazao je Mandić na današnjoj sjednici Skupštine.

Poručio je i da je Eskobarova današnja izjava sadržala vraćanje tema unazad.

„Kao što primjećujem u Eskobarovoj izjavi, više je to sve u funkciji destabilizovanja prilika u Crnoj Gori, nego što je sve u funkciji očuvanja mira, stabilnosti i evropskog puta. Crna Gora ne želi da postane jedna od savezna država SAD, nego članica EU. Vlada funkcioniše i isporučuju rezultate. Ova zemlja ima svoj put, a naša kuća treba stabilnost i mir“, zaključio je Mandić.

Foto: SDP

NIKŠIĆ PROGNOZA