Podržaće inicijativu za formiranje Odbora za praćenje inostranog uplitanja

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) će i ovaj put prihvatiti inicijativu Centra za demokratsku tranziciju (CDT) za obrazovanje Odbora za praćenje inostranog uplitanja u demokratske procese, saopštio je generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović.

„Svjedoci smo činjenice da demokratske i političke procese koji se odvijaju u Crnoj Gori već određeno vrijeme prati uticaj određenih inostranih faktora, dominantno kroz politički i medijski uticaj. Stav Socijaldemokrata prema ovom pitanju je jasan, smatramo poželjnim formiranje posebnog skupštinskog radnog tijela koje bi se bavilo pitanjima koja su do sada razmatrana dominantno posredstvom društvenih medija, a podrazumijevaju praćenje uplitanja stranih faktora u demokratske procese, ali i kontrolu rada Vlade na ovom polju“, naveo je Čelanović.

Kako je dodao, formiranje odbora bi predstavljao jasno opredjeljenje Skupštine da raspravu o važnim pitanjima koja se odnose na inostrana uplitanja u demokratske procese u našoj državi institucionalizuje, kako bi se spriječili različiti maligni uticaji sa strane, koji za cilj imaju destabilizaciju i narušavanje ustavnog i pravnog poretka. 

„Stoga očekujemo da će ova inicijativa dobiti podršku svih političkih subjekata zastupljenih u Skupštini Crne Gore, te da će se u formi predloga akta naći na dnevnom redu, a zatim i biti usvojena“, zaključio je Čelanović.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents