Budva: DPS napustio sjednicu, optužili da se krši zakon

Odbornici opozocionog DPS napustili su današnji nastavak sjednice lokalnog parlamenta u Budvi optužujući predsjednika Skupštine opštine Nikolu Jovanovića da mimo zakona održa zasijedanje.

„Najprije da konstatujemo da ovo danas nije sjednica skupštine, ovo je neka vrata političkog sastanka koja treba da obezbjedi pokriće za kršenje zakona. Po svim zakonaskim okvirima, što vi kao predsjednik skipštine i kao dugogodišnji pravnik odlično znate, ova sjednica koju smo započeli na jesen 2023. godine, morala je biti završena u roku od 3 mjeseca, i po zakonu, završena je 23. februara 2023. godine. Pravno nasilje kojem danas svjedočimo u Budvi očigledno je instruisano na temelju političkog dogovora koji su napravili Mandić i Spajić. Ovo ovdje danas liči da se bezakonje kojem smo ovih dana svjedočili na sjednicama Vlade Crne Gore, prenosi i na lokalni nivo. Upozoravamo vas da ne radite ovo što radite, da ne usvajate pravno ništavne odluke i da na bazi tih odluka kupujete sebi još malo vremena, kako se ne biste suočili sa izbornom voljom gradjana. Klub odbornika DPS-a će u svakom slučaju, brz obzira na ishod ove sjednice, podnijeti tužbe Upravnom sudu i pokrenuti ništavnost današnjih odluka”, kazala je odbornica DPS Ivana Lazović i dodala:

„Podsjećamo vas da smo prije nekoliko dana podnijeli Inicijativu za skraćenje mandata ove skupštine, koju je potpisalo preko 340 gradjana i da u zakonakom roku ona mora biti zakazana za 3 do 7 dana, što očekujemo da u skladu sa zakonom i uradite. Iz naprijed navedenih razloga, mi nećemo danas učestvovati u radu ove takozvane skupštine”, istakla je ona.

Foto: Vijesti/Vuk Lajović

NIKŠIĆ PROGNOZA