Božović: „Impregnacija drveta“ AD Kolašin – simbol pljačkaške privatizacije

Poslanik SNP-a Bogdan Božović saopštio je da je još jedna od „ruševina pljačkaške privatizacije u Crnoj Gori je „Impregnacija drveta“ Ad Kolašin“.

„Ova kompanija je svjedočanstvo o posljedicama bezobzirne privatizacije od strane prethodnog DPS režima. Teško breme odbačenih radnika, koji su ostali bez posla, otpremnina, a na kraju i bez stambenog rješenja, padaju na dušu onih koji su bili vođeni isključivo ličnim interesima i ličnim bogaćenjem. Čak je onaj loš SDT pokrenuo istragu o ovom slučaju, ali naravno slučaj je završio negdje zaboravljen i izgubljen“, naveo je on.

Tako je, kako kaže, 34 radnika prepušteno zaboravu.

„Svi oni su prinudno penzionisani sa minimalnom penzijom, bez pristupa sredstvima koja su decenijama ulagali. Ova privatizacija, kao i mnoge druge koje je sprovodio bivši korumpirani režim DPS-a, direktna je posledica zloupotrebe državnih resursa i prevara, gdje su radnici žrtvovani za brzu i nepravednu dobit novog vlasnika koji nije ispunio svoje obaveze u pogledu investicija“, navodi se u saopštenju.

Poslanik SNP-a, Bogdan Božović zahtijeva od SDT hitno preispitivanje ovog slučaja, ali i svih drugih slučajeva pljačkaške privatizacije i zaštitu prava radnika.

„Ovaj slučaj, kao i drugi slični slučajevi nisu samo pitanje novca, ovo je pitanje dostojanstva, socijalne pravde i poštovanja prema ljudima koji su gradili ovu zemlju. Posle 30 godina imamo obavezu da ispravimo nepravdu i pokažemo odgovornost prema građanima Crne Gore koji su previše dugo trpjeli pod teškom rukom korupcije i kriminala bivšeg DPS režima“, kaže se u saopštenju.

SNP se bori za izgradnju pravičnog i socijalno odgovornog sistema koji štiti radnička prava i obezbjeđuje stabilnu budućnost za sve. Počevši od ‘Impregnacije drveta’, obaveza nam je da rekonstruišemo svaku priču nepravde i ispravimo greške prošlosti. To dugujemo svakom radniku, svakoj porodici, svakom građaninu ove zemlje.

Foto: SNP

NIKŠIĆ PROGNOZA