Bečić: Demokrate saglasne da Milatović povjeri mandat Spajiću

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su predstavnici te stranke danas predsjednika države Jakova Milatovića obavijestili da je juče održana sjednica Predsjedništva Demokrata na kojoj je donijet zaključak da se daje saglasnost da Milatović mandat za sastav nove vlade povjeri lideru Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću.

Bečić je rekao da su imali sadržajan razgovor sa Milatovićem, koji je danas nastavio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade.

„Iskazali sko želju da se što prije formira vlada. Najvažnije za Crnu Goru je da izađe iz svojevrsnog v.d. stanja i da dobije novu vladu“, rekao je Bečić novinarima nakon sastanka u Rezidenciji predsjednika na Cetinju.

Na pitanje da li tačka spoticanja u pregovorima može biti mjesto predsjednika parlamenta, Bečić je odgovorio da Demokrate nikad nijesu trgovale, niti ucjenjivale.

„Razgovarale su, dogovarale i prihvatili ponudu potencijalnog mandatara“.

Pregovori sa Demokratama su uspješno završeni i ne postoji nijedno sporno pitanje, kazao je Bečić.

Na konsultacije kod Milatovića jutros oko devet sati došli su, osim Bečića, i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović i potpredsjednik te stranke Momo Koprivica.

Milatović i Demokrate
foto: Boris Pejović

Milatović će se danas sastati i sa Bošnjačkom strankom i Demokratskom narodnom partijom.

Predsjednik države juče je sastancima sa Pokretom Evropa sad, Demokratskom partijom socijalista i Novom srpskom demokratijom, otpočeo konsultacije, kako bi se uvjerio da li neka od partija ima podršku za izbor vlade.

Iako ima rok od mjesec dana da odredi mandatara, Milatović je ranije najavio da će to uraditi za petnaestak dana.

foto:Vijesti/skupština CG

NIKŠIĆ PROGNOZA