Adžić: Što hitnije saslušati Spajića i Šaranovića, situacija neodrživa

Poslanik GP URA Filip Adžić kazao je da je sazivanje sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, na kojoj će biti saslušani premijer Milojko Spajić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, hitnije od zakazivanja premijerskog sata.

On je na sjednici Skupštine rekao da se mora zakazati saslušanje premijera Milojka Spajića s obzirom da, kako je istakao, imamo iskustvo sa prošlog premijerskog sata kada se pojavio kao spiket i ponavljao fraze.

– U komunikaciji na Odboru neće imati mogućnost da se izvuče iz svih pitanja za koja javnost želi da zna – rekao je Adžić.

On je rekao da je od utorka, kada je jednoglasno usaglašano da je potrebno saslušanje Spajića i Šaranoviać, desilo nekoliko stvari koje potvrđuju da s oni hitno moraju pojaviti u zakonodavnom domu.

– Imamo situaciju da je na Birou za operativnu koordinaciju kojom predsjedava Aleksa Bečić glasao protiv direktora Uprave policije zajedno sa svim članovima koji dolaze iz njegove partije. Nakon toga imali smo televizijsko gostovanje v.d. direktora Uprave policije, nakon koga je uslijegilo reagovanje ministra unutrašnjih poslova što dodatno unosi zabrinutost među građanima i poslanicima koji brinu o njihovoj bezbjednosti. Nakon toga smo imali obrač u Podgorici gdje srećom nije bilo ljudskih žrtava, ali jeste povreda. Sve što se dešava, da ne pominjem Savjet za antikorupciju iz kojeg je isključen direktor policije – smatram da je situacija neodrživa – poručio je Adžić

Foto: Screenshot.

NIKŠIĆ PROGNOZA