Adžić: Spajić strahuje od Do Kvona i želi da se on što prije „ukloni“ iz Crne Gore kako se ne bi saznala istina

Moje mišljenje je da premijer Milojko Spajić strahuje od Do Kvona i želi da se on što prije „ukloni“ iz Crne Gore kako se nikad ne bi saznala istina onezakonitom finansiranju njegove političke kampanje, poručio je poslanik URE i bivši ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.
 
„Politika je u ovom slučaju već pobijedila. Jasno je da je politika umiješala prste i da ulazi u naše institucije. Mene zanima da se ispita Do Kvon i sve što je naveo u pismu vezano za nezakonito finansiranje kampanje Milojka Spajića. Svim građanima je nevažno u koju zemlju će biti izručen. Važno je postupanje naših institucija i saznanja Do Kvona o predizbornom procesu“, kazao je Adžić u emisiji „Načisto“ TV Vijesti.

Na upit zašto je pitanje pisma Do Kvona otvoreno pred izbore, Adžić je kazao da on nema informacije kada je pisano pismo te da su oni reagovaliodmah po institucionalnom dobijanju.

„Ko je donio pošiljku, nemam informaciju o tome. Istina je da je Spajić sa njim sarađivao i sve što ono što mi imamo kao sazanja upućuje da je Do Kvon itekako imao veze sa Spajićem. Podsjetiću vas i da je ministar pravde Andrej Milović u 42. Vladi bio direktor Direktorata za kriptovalute. Milović je podnio krivičnu prijavu protiv mene i Dritana Abazović, ali do dana današnjeg nas niko nije pozvao da damo izjavu“, dodao je on.

Podsjetio je da su imali informaciju da su se Spajić i Do Kvon sastavljali u prijateljskoj atmosferi više puta.

„Ono što su saznanja iz pisma, jesteda on poznaje Spajića od 2018. godine. Ako tvrdite da je Do Kvon obmanuo javnost i želio lažima da remeti izborni proces ,on treba da bude procesuiran u Crnoj Gori. Mi samo želimo punu istinu, sve naše informacije su proistekle iz pisma „, naglašava Adžić.

Advokat Do KvonaGoran Rodićupitao je Adžića kako su dobili pismo.

„Do Kvon nije mogao da ga pošalje iz Istražnog zatvora, jedino je mogao to da preda upravniku Istražnog zatvora pa da ga on dalje pošalje. Tužilac ga je saslušao detaljno 16.juna. On je sve negirao nakon detaljnog ispitivanja. Vi ne znate kako ste ga dobili“, poručio je Rodić.

Južnokorejski državljanin Do Kvon napustio je prije nekoliko dana zatvor u Spužu, nakon čega je sproveden u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Do Kvon smješten je, nakon sprovođenja u SPO, smješten u prihvatilište za strance. Njegov advokat Goran Rodić kazao je ranije Pobjedi da je ta mjera određena mimo odluke suda, te da će zbog toga podnijeti tužbu Upravnom sudu u roku od pet dana.

Podsjećamo, Vrhovni sud Crne Gore odredio je odlaganje izvršenja u predmetu južnokorejskog državljanina, odnosno njegovo izručenje Južnoj Koreji.

Do Kvon je u zatvoru u Spužu proveo četiri mjeseca zbog falsifikovanja ličnih isprava.

Prethodno je osam mjeseci bio u ekstradicionom pritvoru, nakon što je uhapšen po međunarodnim potjernicama Južne Koreje i SAD-a zbog kripto prevara vrijednih 40 milijardi dolara.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA