(VIDEO) Abazović: Vlada predložila „mafija zakon“, potpuno suprotan od našeg zakona

Vlada Crne Gore Milojka Spajića predložila je zakon koji nema veze sa antimafija zakonom koji smo mi sačinili, ovo što su oni predložili je „mafija zakon“, poručeno je sa press konferencije GP URA.

„Predložili su „mafija zakon“ i svako ko je nelegalno stekao imovinu može da bude miran sa ovakvim predloženim zakona“, kazao je lider URE Dritan Abazović. 

On je naglasio da se radi o kozmetičkim izmjenama zakona DPS-a koji je već na snazi i koji nije imao nikakvog efekta.

„U periodu od 2015. do 2021. godine ovaj zakon je omogućio 6 rješenja o oduzimanje imovine“, kazao je Abazović. 

„Andrej Milović uz podršku Milojka Spajića predložio je skoro identičan zakon u kojem ostaje stavka da je potrebna pravosnažna krivična osuda da bi se uopšte pokrenuo postupak odzimanja imovine“, dodao je Abazović.

To znači, kako je istakao, da se na taj način nikada neće doći do pokradene imovine.

Naglasio je da je korak unazad još jedna novina u zakonu, a to je da ovaj postupak tužilaštvo može pokrenuti najkasnije 6 mjeseci od pravosnažne presude. 

„To znači da ako tužilaštvo za 6 mjeseci ne preduzme ništa od ove pravosnažne presude, nikada više ne može da se oduzme imovina“ kazao je on.

Pozvao je predstavnike parlamentarne većine da se suprotstave ovakvom zakonu.

„Rade li ovo ovo namjerno ili nenamjerno, po mom sudu rade namjerno. Ovo nema nikakve veze sa italijanskim modelom“, kazao je Abazović.

Abazović je poručio da je ovaj predloženi zakon Vlade puka suprotnost njihovom predloženom zakonu o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

„Naš zakon je u proceduri i mi ćemo se suprostaviti ovome“, kazao je Abazović.

Foto: Screenshot

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA