Živković: Vladajuće partije zaboravile Gusinje, to treba kazniti 11. juna

Nosilac liste „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“ Danijel Živković, na juče održanoj tribini u Gusinju poručio je da su vladajuće partije zaboravile Gusinje, a dijasporu pokušale da odvoje od Crne Gore, što će kazniti 11. juna.

„Znam da ste vi domaćini koji uredno vode svoje domaćinstvo i siguran sam da bez dijaspore koja dolazi iz Gusinja ne bi mogli razvijati ni gusinjski kraj ni Crnu Goru. I ovim putem želim da se zahvalim dijaspori koja je dala nemjerljivi doprinos razvoju Crne Gore i ovog kraja. I posebno zahvalnost dijaspori i svima vama koji ste dali puni doprinos da Crna Gora danas bude svoja kuća i da u ovoj našoj kući možemo graditi lično dostojanstvo“, rekao je Živković.

On je tom prilikom poslao jasnu poruku dijaspori Crne Gore, da ne slušaju političke prevrtljivce.

„Ulažite u Crnu Goru, mi ćemo vam obezbijediti investicioni ambijent. Niko neće imati pravo niti će moći dok smo mi tu da otjera dijasporu iz domova i sa mjesta koje njima pripada, jer su oni rođeni ovdje i daju nemjerljiv doprinos razvoju i ovoga kraja i ukupno Crne Gore. Mi smo garancija da će dijaspora uvijek biti dobrodošla u Crnu Goru i da ćemo sa njima razvijati savezništvo i partnerstvo“, poručio je Živković.

On je istakao da su predstojeći izbori jedinstvena šansa koja se ukazala.

„Ovo je jedinstvena prilika do koje smo jedva i mukotrpno došli, i to zajedničkim trudom i radom. Do 11. juna svi zajedno treba da razgovaramo sa dobronamjernim ljudima iz gusinjskog i drugih krajeva Crne Gore, da im ukažemo šta su vlasti radile u prethodne tri godine, ali isto tako da im kažemo šta ćemo mi uraditi u narednom vremenskom periodu. I da 11. juna bez ikakve dileme sa jakom emocijom, a sa dubokim uvjerenjem izađemo na izbore i zaokružimo broj 10“, zaključio je Danijel Živković.

Prisutne je pozdravila i Anela Čekić, predsjednica Opštine Gusinje koja je govorila o rezultatima lokalne vlasti u ovoj opštini, napominjući da je Gusinje veliko gradilište.

„Radi se glavna gradska ulica, put Gusinje – Vusanje, saobraćajnica od džamije Čekića, most na rijeci Vruji, a za most na rijeci Vuči otpočinju radovi. Uveliko teku aktivnosti za put Gusinje – Grebaje, a nijesmo zaboravili ni put Gusinje – Plav preko Kruševa. Projektant za uređenje našeg bisera Ali-Pašinih izvora će se birati na međunarodnom konkursu. Stipendiramo studente, podržavamo prvake, naknada za novorođeno dijete sada iznosi 300 eura, podržavamo poljoprivrednu proizvodnju i uveliko realizujemo IPA projekte. Turizam već sad daje najveći zamah privredi naše opštine“, istakla je Čekić.

Kandidat za poslanika Demir Bajrović ocijenio je da su prethodne dvije vlade svojim neodgovornim politikama Crnu Goru od lidera u pregovorima sa EU dovele do toga da je ona danas zaustavljena na putu evropskih integracija, kao i da su zaustavile njen ekonomski razvoj.

Na tribini je govorio i kandidat za poslanika Ammar Borančić koji je istakao da zajedništo znači živjeti jedni sa drugima i jedni za druge a ne jedni pored drugih, i to uprkos svim različitostima.

„Gusinjanke i Gusinjani najbolje znaju što znači zajedništvo. Vi ste Crna Gora u malom i najljepše lice ove države, njen nesalomljivi bedem i nesalomljiva straža građanske supstancije, multietičnosti, garant evropske perspektive i budućnost naše zemlje“, poručio je Borančić.

Izvor: RTCG

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA