Bečić: Crna Gora treba da dobije jaku većinsku vladu

Svjedočili smo još jednom u nizu konstruktivnih sastanaka, i ovaj sastanak je potvrdio perfektnu saradnju između dva politička subjekta, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić nakon sastanka te partije i Pokreta Evropa sad o formiranju vlade.

„Prenijeli smo rukovodstvu PES da prihvatamo principe za formiranje vlade. Crna Gora treba da dobije jaku većinsku vladu i dobar je momenat da svi pokažemo odgovornost. Demokrate su tu da daju konstruktivan doprinos“, poručio je Bečić.

Rekao je da su razgovarali samo o principima, ne iznoseći detalje jer je kako je kazao dogovor da pošalju zajedničko saopštenje.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i funkcioner Momo Koprivica stigli su u prostorije Pokreta Evropa sad gdje će sa liderom ovog pokreta Milojkom Spajićem razgovarati o formiranju vlade.

Na sastanku su i funkcioneri PES-a, Tihomir Dragaš i Boris Pejović.

Iz Demokrata su sinoć „Vijestima“ saopštili da su im prihvatljivi principi koje je juče poslao Spajić.

Iz te partije je rečeno da su predočeni principi PES-a u potpunosti saglasni njihovim dugogodišnjim programskim opredjeljenjima, političkom djelovanju i svim prethodno potpisanim sporazumima.

Spajić je prethodno razgovarao sa liderima koalicije Za budućnost Crne Gore Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem.

Za danas je bio planiran i sastanak Spajića sa predstavnicima Bošnjčake stranke (BS), koji je ipak u srijedu popodne otkazan, zbog, kako su kazali iz BS „ranije preuzetih obaveza“.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA