(FOTO/VIDEO) Pročitajte očekivanja nosilaca izbornih lista

Nimanbegu: Od evroatlanskog puta ne smijemo odustati

Nosilac liste koalicije “Albanska alijansa” Genci Nimanbegu istkao je danas da očekuje da građani tu koaliciju prepoznaju kao onu koja će ih najbolje predstavljati u Parlamentu Crne Gore.

“ Cijenimo da će građani prepoznati da pravi put Crne Gore, put evroatlanskih integracija i to je nešto od čega ne možemo i ne smijemo odustati. Cijela ova politička situacija u Crnoj Gori do sada zahtijevala je rješenje. Doprinos koji sam ja lično dao je veoma veliki da se dođe do izbora i smatram da će narod najbolje ocijeniti ko može da ih najbolje zastupa”, istakao je Nimanbegu.

Perić: Građani odlučuju kojim pravcem ide Crne Gora

 Građani Crne Gore na današnjim parlamentarnim izborima odlučuju kojim pravcem ide država, kazao je nosilac izborne liste pokreta Preokret Srđan Perić.

On je, nakon glasanja u Podgorici, rekao da građani danas treba da se slobodno izjasne.

“A institucije da rade svoj posao da se na bilo koji način ovaj dan ne pokvari zebnjom ili strahom, jer nema razloga za to”, naveo je Perić.

Kako je istakao, građani danas odlučuju kojim pravcem ide Crne Gora.

“Sa druge strane, ovo je dan koji treba da podsjeti da je svako od nas obavezan na ono što je obećavao građanima u predizbornoj kampanji. Ovo je neka vrsta ugovornog odnosa koji treba da traje tokom cijelog mandata parlamenta”, rekao je Perić.

Medojević: Ako dobijemo povjerenje građana, uhvatićemo se u koštac sa najvećim problemima crnogorskog društva

Pokret za promjene (PzP) spreman je, ukoliko dobije povjerenje građana, da se uhvati u koštac sa najvećim problemima crnogorskog društva, poručio je lider i nosilac izborne te partije Nebojša Medojević.

On je, nakon glasanja u Podgorici, kazao da su ovo prvi izbori na kojima će se građani slobodno izjasniti i da je zadovoljan što je u taj uspjeh djelimilčno ugrađana njegova politička karijera.
Medojević je naveo da se preko 50 odsto građana još nije opredijelilo za koga će glasati.
On je kazao da se nada da će izborni dan proći u miru i da ćemo imati prve fer i slobodne izbore.
“Da vidimo koliko su se građani Crne Gore navikli na slobodu. Sad nema izgovora i pritisaka, nema kupovine ličnih karata. Samo građanin, glasački listić i njegova savjest”, rekao je Medojević.
On je kazao da je PzP spreman da se, ukoliko mu građani daju povjerenje, uhvati u koštac sa najvećim problemima crnogorksog društva.
“Ako ne daju, shvatićemo kao realnost trenutne političke situacije u Crnoj Gori i nastaviti da se borimo”, poručio je Medojević.

Živković: Očekujem da dobijemo stabilnu političku vlast

„Očekujem da nakon 11.juna dobijemo stabilnu političku vlast koja će Crnu Goru povesti putem prosperiteta, koja će se baviti životnim pitanjima građana i građanki Crne Gore i on o što je još važnije koja će se baviti pitanjem evropskih integracija. Vjerujem da ćemo svi nakon večerašnje noći moći jedni drugima da čestitamo, nakon još jednog uspješnog dana, a mogu reći da ovo što sam do sada imao prilike da vidim i što me raduje je da izborni dan prolazi u fer i demokratskoj atmosferi“ rekao je danas nosilac liste “ZAJEDNO! Za budućnost koja ti pripada” (DPS, SD, DUA, LP) Danijel Živković.

Spajić: Očekujemo vrlo uspješnu Crnu Goru u budućnosti

Nosilac liste “Evropa sad” Milojko Spajić rekao je danas da će se “politikanstvo i neki napadi lične prirode” završiti nakon ovih parlamentarnih izbora.

“Mislim da su građani umoreni od svog ovog politikantstva, od svih nekih napada, ličnih diskreditacija, i nekih tema koje nisu bitne za građane. Mislimo da će se to završiti sa ovim izbornim ciklusom i očekujemo vrlo uspješnu Crnu Goru u budućnosti. Svaki izbori su praznik demokratije, parlamentarni izbori su posebno bitni. Razumijemo da su građani umoreni od crnogorskog stila politike. Međutim, parlamentarni izbori su bitni, znače život sledeće četiri godine jer će Parlament biti taj koji će izglasavati sve reforme i sve zakone za sve nas”, istakao je Spajić.

O optužbama na njegov i račun Pokreta Evropa sad u završnici preduzborne kampanje Spajić je kazao  da se “ništa se nelegalno nije desilo”.

Mislim da je svima jasno, što je manje procenata  veće su optužbe, veće su laži, veće su prevare . Mislimo da je svima jasno da je Pokret Evropa sad trn u oku mnogima i apsolutno je jasno da je zadnji pokušaj da se sabotiramo i da se ne sprovode program “Evropa sad 2”, naglasio je Spajić.

Đurašković: Vjerujem da će Crna Gora ući u period političke stabilnosti

“Vjerujem da će nakon današnjih izbora crna gora ući u period političke stabilnosti , da će biti formirana u što kraćem roku  nova, građanska, snažno evropska vlada, koja će krupnim koracima ka konačnom članstvu u EU”, kazao je danas nosilac liste SDP „Za našu kuću“ Nikola Đurašković

Bečić: Nema dileme da ćemo biti okosnica buduće vlade
Koalicija ”Hrabro se broji” potrebna je za stabilnost buduće vlade i parlamentarne većine, rekao je nosilac koalicione liste Aleksa Bečić, navodeći da na današnjim parlamentarnim izborima očekuje respektabilan rezultat.
Bečić je, novinarima u Podgorici nakon glasanja, rekao da u Crnoj Gori konačno vlada demokratski i slobodan ambijent za izjašnjavanje birača.

“I poslije dugo decenija imali smo priliku da građani vide sučeljavanja programa, ideja i vizija u predizbornoj kampanji, a samim tim da na ovim izborima konačno glasaju za nešto, a ne protiv nečega”, kazao je Bečić.
On je rekao da očekuje da će izborni dan proteći u fer i demokratskom ambijentu što, kako je dodao, pokazuje da crnogorsko društvo demokratski sazrijeva.
Bečić je kazao da je lista “Hrabro se broji” sprovela modernu, dostojanstvenu i dominantnu kampanju u odnosu na njihovu političku konkurenciju.
“Očekujem, bez obzira što imamo veliki broj izbornih lista, jaku konkurenciju, da ćemo ostvariti izuzetno respektabilan izborni rezultat, jer jaka koalicija “Hrabro se broji” je potrebna zbog stabilnosti buduće vlade i parlamentarne većine”, poručio je Bečić.
On je rekao da niko nema dilemu da će lista koju predovodi biti okosnica buduće vlade.
Bečić je, govoreći o potencijalnim partnerima za sastav vlade, ponovio da to nije Demokratska partija socijalista.
„Što se tiče drugih političkih subjekata, svi oni koji žele da nastavimo borbu protiv mafije, ekonomski-socijalno uzdižemo građane, da jačamo građansku, pomirenu i evropsku Crnu Goru, da poštujemo međunarodno preuzete obaveze, da unapređujemo regionalnu saradnju, naši su potencijalni koalicioni partneri“, poručio je Bečić.

Knežević: Bez nas neće moći da se formira Vlada

Nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“(NSD/DNP/Radnička partija) Milan Knežević istakao je da očekuju dobar izborni rezultat.

Taj izborni rezultat podrazumijeva da se bez nas ne može formirati Vlada. Prethodna iskustva od 2020. godine govore da nam je neophodna stabilna Vlada. Mi smo spremni da formiramo Vladu sa svim onim subjektima koji su činili parlamentarnu većinu nakon 30.avgusta i da još jednom podvučem da ne vidimo DPS i njene koalicione partnere kao bilo kakvu opciju za formiranje Vlade“, naglasio je Knežević.

foto/video:Media biro,fb,Mina

NIKŠIĆ PROGNOZA