Cetinje: Do 11 sati glasalo 27,08 odsto birača

Glasanje na Cetinju, na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II, ponovo se održava danas, a pravo glasa ima 672 birača, piše portal Pobjeda.

Prema podacima Centra za monitoring (CeMI), do 11 glasalo je 182 birača, odnosno 27,08 odsto birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Marko Brnović kazao je da nema nepravilnosti i da sve protiče u najboljem redu.

Biralište u Osnovnoj školi „Lovćenski partizanski odred“ otvoreno je u sedam, a glasanje će trajati do 20 sati. Na tom glasačkom mjestu biračko pravo ostvaruju stanovnici Bogdanovog kraja, Ulice 4. proleterske i Crvenog krsta, kao i dijela Bulevara crnogorskih junaka.

Proces glasanja prate posmatrači Centra za monitorint (CeMI) koji su danas na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred.

Glasanje se ponavlja nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv rješenje Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu.

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II je na parlamentarnim izborima 11. juna koalicija „Zajedno“ osvojila je 125 glasova, SDP 122, a Pokret Evropa sad 49 glasova.

Koalicija „Hrabro se broji“, koju čine Demokrate i Građanski pokreta URA, osvojila je 40 glasova, Hrvatska građanska inicijativa osam, a Pokret Preokret i koalicija Za budućnost Crne Gore po četiri.

Socijalistička narodna partija i Albanska Alijansa osvojile su po dva glasa, lista „Mi možemo“ jedan, dok je nevažećih listića bilo šest.

Izvor: Pobjeda

Foto: Stevo Vasiljević

NIKŠIĆ PROGNOZA