Telegram dobio nove funkcije

Telegram je jedna od omiljenih aplikacija korisnika Android platforme, a sa novim ažuriranjem omogućava još funkcija i poboljšanja.

U okviru najnovijeg ažuriranja za Telegram, korisnici mogu da citiraju različite dijelove poruke kada odgovaraju na nju, što primaocu ukazuje na koji dio poruke je odgovoreno.

Korisnik to može da učini dugim pritiskom na poruku, označi tekst i potom izabere opciju citiranja (quote) iz kontekstualnog menija. Telegram dodaje i mogućnost formatiranja citata u bilo kom tekstu.

Ukoliko preko Telegrama dijelite veliki broj linkova, sada možete da prilagođavate njihov pregled (preview). To uključuje mogućnost mijenjanja veličine pregleda, da li će se pojaviti iznad ili ispod poruke, kao i koji link će prikazivati pregled kada se dijeli više stvari.

Telegram Premium pretplatnici dobijaju nove opcije prilagođavanja. Moguće je izabrati boje ili kombinacije boja za nalog, kako bi se on istakao. Ovo će promijeniti boju korisnikovog imena, odgovore i linkove koje dijeli. Pored toga, moguće je izabrati ikonicu koja će se koristiti u pozafini kada neko citira ili odgovara na vaše poruke.

Prilagođavanje boje naloga može se odraditi odlaskom u Settings > Chat Settings > Change Name Color, a opcija je dostupna i za kanale sa petim ili višim nivoom.

Poboljšana je i Stories funkcija, koja omogućava premotavanje ili ubrzavanje videa.

Najnovije ažuriranje za Telegram, dostupno je Android korisnicima preko Play Store prodavnice.

Foto: Envato elements

NIKŠIĆ PROGNOZA