Vlaović: Sistem mora da prepoznaje mlade talente i stvara uslove za puni razvoj njihovih potencijala

Cilj Ministarstva jeste da stvorimo uslove za kontinuirano kreiranje što više kulturnih sadržaja za djecu i mlade, da kulturni sadržaji budi dostupni svoj djeci u svim krajevima Crne Gore, a da sistem prepoznaje mlade talente i stvara uslove za puni razvoj njihovih potencijala, kazala je ministarka kulture i medija u tehničkom mandatu Maša Vlaović na današnjem sastanku sa Asjom Džogović.

Vlaović se sastala sa Asjom Džogović povodom njenog velikog uspjeha na 29. Međunarodnom Đurđevdanskom festivalu diječije pjesme održanom u Banjaluci, gdje je Džogović osvojila tri nagrade sa pjesmom “Želim”, i to drugu nagradu za interpretaciju, drugu nagradu za najbolju kompoziciju i nagradu za najbolji aranžman.

Džogović je rekla da je zadovoljna učešćem na Festivalu i svojim plasmanom.

Susretu u Ministarstvu kulture i medija prisustvovao je i kompozitor pjesme Danijel Alibabić, koji je istakao da je mu je saradnja sa Asjom bila veliko zadovoljstvo.

“Rezultat koji je Asja postigla predstavlja ogroman uspjeh, kako za nju, tako i za čitav tim, budući da je riječ o festivalu koji važi za jedan od vodećih u regionu u ovoj oblasti”, kazao je Alibabić.

Ministarstvo kulture i medija je, prepoznajući nedostatak sadržaja za djecu i mlade, kreiralo
posebnu programsku liniju namijenjenu programima i projektima za djecu i mlade, u okviru koje će uskoro raspisati i konkurs. 

“U okviru ovog segmenta nastojaćemo da kreiramo i realizujemo sadržaje namijenjene djeci i mladima, kroz čije forme će se razvijati kulturne navike stanovništva od ranog djetinjstva”, kazala je Vlaović.

Izvor: Dnevno

Foto: Ministarstvo kulture i medija

NIKŠIĆ PROGNOZA