(VIDEO)„Povratak iz pakla“-  priča o  vjeri u ljude, o susretu i dijalogu, pobjedama i porazima

U organizaciji Javne ustanove  „Zahumlje” u Nikšiću je  promovisan nagrađivani  roman „Povratak iz pakla“ našeg sugrađanina Vukosava Delibašića.

Govorili su dr Radoje Femić, mr Aleksandar Ćuković i autor.

Vukosav Delibašić  u  romanu  „Povratak iz pakla“ ispisao  je  potresnu porodičnu, ljubavnu i političku priču, u kojoj se  sojevi   jednog  ideološki komplikovanog  vremena vješto raspliću iz stranice u stranicu.

Specifičnom dijaloškom formom ispovjednog karaktera, autor je  otvorio  delikatne teme vezane za povratnika iz golootočkog logora,  a tiču se doslijednosti i čvstine, nepravde,  poraza, izdaje, ali  i  porodice i istinskih  vrijednosti.

Autor kroz intimni  porodični razgovor  bračnog dvojca,  autentično,  rasvijetljava   temu   golootočkog zatočeništva ,  ideoloških  apsurda, nepestalnih pritisaka, ucjena i raznih oblika psihološke troture. 

„Povratak iz pakla“ je  priča o  vjeri u ljude, o susretu i dijalogu,  pobjedama i porazima.

Vukosav Delibašić   za knjigu „Povratak iz pakla“  2022. godine  dobio je književnu nagradu „Slaviša Nikolin Živković“   Društva književnika i književnih prevodilaca grada Niša.

Fragmente iz   roman “Povratak iz pakla”  čitali su Nataša Lalatović Mihailo Perošević. Moderatorka je bila Kristina Radović.

Delibašić je   objavio i  roman  „U vrtlogu vremena“ i zbirku poezije „U momentu“- haiku i druge forme japanske poezije”.

Jovan Džodžo

Foto/video:RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA