U Nikšiću ove godine planirana organizacija tri nova festivala

„Djeca pjevaju srcem“, Festival urbane kulture i Gastro festival nove su manifestacije koje bi grad pod Trebjesom trebao da ima u ovoj godini. To su planovi lokalne samouprave Nikšića i Turističke organizacije (TO) koje je u emisiji „Naše jutro“ Televizije Nikšić najavio Vojin Striković, savjetnik predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Nove festivale u gradu festivala, rekao je Striković, dogovaraju Kovačević i direktor nikšićke TO Mitar Barać.

Kada je govorio o festivalu „Djeca pjevaju srcem“ Striković je istakao da je u pitanju oživaljavanje nekadašnjeg dječijeg festivala.

„Trebalo bi da traje tri dana na tri različite lokacije gdje će učešće da uzmu sve Osnovne škole na teritoriji opštine Nikšić. Domaćini  tih akivnosti će da budu Pozorište i „Zahumlje“ gdje će se djeca predstavljati kroz svoje izvedbe“, rekao je Striković.

Ranije pripremljen i najavljivan, istakao je on, Festival urbane kulture, istakao je Striković, trebalo bi da bude realizovan tokom ovog ljeta.

„Između ostalog podrazumijevao bi „Street art“ aktivnosti, a to je da Nikšić između ostalog postane prepoznatljiv kao grad murala. Na taj način ćemo i fasade na pojedinim zgradama, naročito one koje u vizuelnom smislu gravitiraju put urbanog dijela Nikšića, dobiti jedan potpuno drugačiji izgled i Nikšić kao grad kulture i grad slikara i umjetnika će na taj način u pravom smislu te riječi pokazati zašto je to“, najavio je Striković.

Manifestacija „Čorbijada“, koju je prošle godine održana po prvi put u organizaciji entuzijasta-ljubitelja Slanog jezera, TO i Opštine, ove godine, prema planovima, mogla bi da bude upotpunjena.

„Ono što mi je posebno drago jeste da Čorbijada koja se pokazala kao jedna vrlo značajna aktivnost entuzijasta grada Nikšića dobija jednu punu realizaciju kroz organizaciju Gastro festivala, tako da se neće zadržati samo na ribljm čorbama“, rekao je RTNK Strikvić.

Biljana Brašnjo

video:RTNK

foto:Miloš Tomašević-fb TO Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA