Tradicionalna smotra: Nagrađeni najbolji recitatori Nikšića

Dječiji savez Nikšića danas je organizovao 47. po redu Smotru najboljih recitatora iz našeg grada.

Učešće je uzelo 70 učenika – 56 iz osnovnih i 14 iz srednjih škola, podijeljenih u tri kategorije – mlađeg (I, II, III, IV, V razred), starijeg (VI, VII, VIII, IX razred)  osnovnoškolskog uzrasta i kategorija srednjoškolaca.

U kategoriji od I do V razreda takmičilo se 28 učenika, a prvo mjesto osvojila je Vasilisa Mijušković iz OŠ “Ratko Žarić”. Drugoplasirani je Damjan Varajić iz OŠ “Radoje Čizmović”, dok treće mjesto dijele Kosta Bataković i Mija Golubović, oboje iz OŠ “Milija Nikčević”.

U kategoriji od VI do IX razreda takmičilo se takođe 28 učenika. Prvo mjesto osvojila je Milica Kankaraš iz OŠ “Braća Labudović”, drugo Veljko Nikolić iz OŠ “Luka Simonović”, a treće mjesto dijele Mija Drašković i Mina Bogdanović, učenice OŠ “Olga Golović”.

U kategoriji srednjoškolaca, u kojoj se takmičilo 14 učenika, pobjedu je odnio Dušan Bulatović iz Gimnazije “Stojan Cerović”, drugo mjesto osvojio je Jovan Lasica iz Gimnazije. Trećeplasirane su Maša Milatović iz Prve srednje stručne škole i Katarina Vorotović, učenica Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

Recitacije je ocjenjivao žiri u sastavu Gordana Sarić, Dušan Govedarica i Jovan Drašković.

Ovom prilikom uručena je i zahvalnica Sanji Radulović, direktorici Muzičke škole “Dara Čokorilo” i Milanki Radulović, sekretarki nikšićkog Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Sponzor takmičenja bili su Opština Nikšić i Crnogorski elektroprenosni sistem.

foto: Dječiji savez

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA