„Svobodijada“: Promocija knjige Andrije Radulovića

Nova knjiga poezije „Otkup“ pjesnika Andrije Radulovića biće predstavljena sjutra (16. aprila) sa početkom u 19 časova u sali Javne ustanove „Zahumlje“ u Nikšiću na tribini „Svobodijada“.

 Recenzenti Radulovićeve knjige su eminentni književnic Dragan Jovanović Danilov i Bratislav R. Milanović. Knjiga „Otkup“ je objavljena u izdanju Književnog društva „Njegoš“ iz Nikšića, urednik je pjesnik Bećir Vuković.

Pred nikšićkom publikom o Radulovićevoj novoj knjizi poezije govoriće prof. dr Lidija Tomić, prof. dr Drago Perović i izdavač knjige, predsjednik Književnog društva „Njegoš“ Milutin Mićović. Urednica tribine je književnica Milica Bakrač, a stihove iz „Otkupa“ čitaće pjesnikinja Nataša Lalatović. Publici će se obratiti i autor.

Promocije najnovije Radulovićeve knjige do sada su održane u Herceg Novom, Tivtu, Budvi, Podgorici i Beogradu.

Andrija Radulović je autor trinaest knjiga poezije i dvije antologije poezije. On je najprevođeniji pisac naše književne scene i zastupljen je u brojnim antologijama, atlasima i izborima poezije, kako kod nas tako i u inostranstvu. Za svoje stvaralaštvo Radulović je dobio brojne visoke domaće i međunarodne nagrade među kojima su: „Marko Miljanov“, „Noside“ (Unesko, Italija), Balkanika (Rumunija), Pečat varoši sremskokarlovačke, „Radoje Domanović“ (Beograd), „Boris Kornilov“ (Sankt Peterburg), Nadži Naman (Liban), Gramota Literarnog muzeja Bugarske (Sofija), „Simo Matavulj“ (Beograd), „Božidar Vuković Podgoričanin“ itd. Uređivao je književne časopise UKCG-a „Književni zapis“ i „Skver“, sada je član redakcije „Književnih novina“. Jedan je od osnivača Književnog društva „Njegoš“.

O Radulovićevoj poeziji do sada je objavljeno više od sto pedeset tekstova iz pera vodećih autora, književnih kritičara, univerzitetskih profesora i akademika.

Promocija knjige poezije „Otkup“ Andrije Radulovića održaće se u okviru aprilskog repertoara programa Nikšićka kulturna scena 2024.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA