Povodom 30 godina od premijere: Monodrama „Bizmismen“ u nikšićkom „Zahumlju“

Na pozorišnoj sceni nikšićkog „Zahumlja“ sjutra (petak,15.marta) u 19 h biće izvedena monodrama „Bizmismen“. (Ulaz uz pozivnice)

Povod je 30 godina od premijere te monodrame koja je nastala po tekstu Miodraga Karadžića, a u režiji Gorana Bulajića. 

„Nagrađivana monodrama na aktuelan i humorističan način zabavlja publiku doživljajima Crnogorca koji, saznavši da mu je sin postao „bizmismen“, odlazi za njim u daleki grad. Izvrsnom i nagrađivanom izvedbom, Vojo Krivokapić donosi dašak originalnog crnogorskog mentaliteta prepunog smijeha i zabave“,naveli su iz nikšićkog „Zahumlja“.

Monodrama „Bizmismen“ izvedena je preko 120 puta kod nas i u regionu, a nalazila se i na repertoaru pozorišta „Duško Radović“ u Beogradu, u čijoj je produkciji i nastala, gdje je izvedena preko 35 puta.

„Bizmismen“ je višestruko nagrađivana monodrama, a među nagradama se ističu: nagrada publike na Prvom festivalu monodrame Crne Gore, 1995., i nagrada publike na Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu 1996.godine.

Izvođenje u „Zahumlju“ biće posvećeno sjećanju na nedavno preminulog dramaturga i reditelja Gorana Bulajića.

Organizator događaja je Javna ustanova (JU) „Zahumlje“, a događaj je dio martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2024.

foto:JU „Zahumlje“

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Divno ♥️

NIKŠIĆ PROGNOZA