Opština Nikšić obezbijedila besplatan prevoz na Festival mladih umjetnika u Podgorici

Prvo izdanje regionalnog Festivala mladih umjetnika održaće se od 23- 25. februara u Vojnom hangaru u Zagoriču u Podgorici, u produkciji Udruženja mladih umjetnika Crne Gore. 

Basplatan prevoz za subotu 24.  februara iz Nikšića obezbedijela je Opština Nikšić.

„Polazak je ispred Filozofskog fakultet u 20.00 sati, dok je povratak organizovan za 3.00 sata posle ponoći. Svoje mjesto u autobusu besplatno možete rezervisati preko zvanične Insatgram starnice Festivala mladih umjetnika (@festivalmaldihumjetnika)“, saopštili su organizatori Festivala.

Festival mladih umjetnika je regionalna manifestacija koja predstavlja široki poligon za umjetničku igru. Prvog dana, 23. februara, biće izvedenas predstava „Psihoza u 4.48h”, mladog reditelja Nemanje Mijovića.

„Mijović je u predstavi obradio bitnu temu, kojom i otvaramo festival – pitanje suicida.Koncept predstave navešće nas da, barem tokom njenog izvođenja, budemo prisutni, jedni sa drugima.Zbog velikog interesovanja, ista predstava igraće se i dan kasnije.Nakon prvog izvođenja, nastupiće Lado Rei sa ‘’live electronics” nastupom, i Ana Rs, koja dominira evropskom scenom tehno muzike. U dva sata nakon ponoći, koncert će održati Crnogorski orkestar mladih“.

Drugog dana festivala posjetioci će imati priliku da gledaju koreodramu ,,Vrpca’’ autorke iglumice Aleksandre Arizanović, iz Beograda.

„Aleksandra i Jelica Arizanović dolaze da u Podgorici, kako kažu, svojom koreodramom sa nama proslave ljubav i život.Mladi kreativni momci i njihov bend ,,Petrikor’’ iz Podgorice, nudi svom gradu dio rok zvuka koji će krasiti drugu festivalsku noć. A zatim još jedno pojačanje – iz Podgorice stiže od benda,,Pojačano prisustvo’’. Takodje, tu su i prvi headlineri subotnje noći muzička grupa Kanda,Kondža i Nebojša i Turbo Trans Turisti koji nam dolaze iz Beograda“, saopšteno je.

foto:FMU

NIKŠIĆ PROGNOZA