Nikšićko pozorište i Opština Nikšić najmlađim poklanjaju tri predstave

U okviru tradicionalne manifestacije “Septembarski dani” Nikšićko Pozorište i Opština Nikšić  najmlađim sugrađanima pokloniće tri besplatne predstave.

Manifestacija se inače organizuje povodom 18.septembra, Dana Opštne Nikšić, i odvijaće se tokom cijelog septembra.

“U saradnji sa 10. Međunarodnim festivalom lutkarstva Podgorica – Crna Gora, u ponedjeljak, 4. septembra u 18 časova biće izvedena predstava Pozorišta lutaka iz Mostara „Zlatokosa“ (4+), čiju je režiju i dramatizaciju, prema poznatoj bajci braće Grim, uradila Jelena Đorđević. Scenografiju i kreaciju lutaka potpisuje Hristina Nedeva Mladenović. Autor scenske muzike je profesor Srđan Marković, a lutke su rađene u najpoznatijim bugarskim radionicama lutaka. Bajka govori o borbi dobra i zla, o pobjedi ljubavi nad mržnjom i potrebi za slobodom koja nema cijenu. Kroz maštoviti svijet predstave publiku vodi čudna družina iz jednog neobičnog frizerskog salona. Predstava priča priču o djevojci duge kose koja živi u kuli bez prozora i vrata, o jednoj opasnoj babi Gotel, o princu Klodoviku i neustrašivom konju Munji.   U predstavi igraju: Nina Popović/Lejla Pajić, Ali Kamer Aksoj, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš“,najavili su iz Nikšićkog pozorišta.

Narednog dana, sa početkom u 18 časova, biće izvedena predstava Nikšićkog pozorišta „Bajka o elektricitetu“, koju je prema tekstu Milene Bogavac dramatizovao, adaptirao i režirao Milo Vučinić. Uloge u predstavi tumače: Nikola Vasiljević, Matija Memedović, Kristijan Blečić, Maja Stojanović i Milica Kekić. Predstava je namijenjena uzrastu od 8 i više godina.

„Predstava „Anin svet snova“ Pan teatra iz Beograda, biće izvedena 28. septembra u dva termina (10 i 12 sati) i namijenjena je nikšićkim prvacima. Predstavu je režirala Bojana Đurašković, a uloge tumače: Tijana Upčev, Bojana Đurašković, Petar Arsić i Mario Šaran“, istakli su iz Nikšićkog pozorišta.

foto:Nikšićko pozorište

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA