Vlaović: Konkurs za idejno rješenje novog objekta MSU dokaz visokih ambicija

Usvajanje Informacije o raspisivanju Međunarodnog konkursa za idejno rješenje novog objekta Muzeja savremene umjetnosti predstavlja ključni korak u ostvarenju napora Ministarstva kulture i medija da Crna Gora dobije objekat koji će svojom reprezentativnošću predstavljati savremenu umjetničku scenu. 

Ministarka kulture i medija u tehničkom mandatu Maša Vlaović vjeruje da će svim članovima ove Vlade, kao i njenom timu, značiti kad ugledaju prva svijetla u novom objektu Muzeja savremene umjetnosti, kao prva Vlada koja je preuzela realizaciju konkretnih koraka u okviru ovog projekta.

„Takođe se nadam da će buduća administracija dati puni dobrinos kako bi se realizacija projekta Muzeja savremene umjetnosti Crne Gore završila do kraja“, saopštila je Vlaović.

Rekla je da Međunarodni konkurs pruža priliku za učešće stručnjacima iz cijelog svijeta, navodeći da će time biti podstaknuta razmjena ideja i inovativnih rješenja. 

 „MSU ima za cilj da bude multifunkcionalna platforma koja će generisati naše kulturno nasljeđe i savremenu umjetnost. Ovaj projekat će biti podsticajan za umjetnike, ali i za cjelokupnu kulturnu scenu Crne Gore, otvarajući nove mogućnosti za razvoj kreativnog i umjetničkog izraza“, kazala je Vlaović. 

Istakla je i da vjeruje da će tim MKM, na čelu sa novom ministarkom, nastaviti da radi na mobilizaciji dodatnog finansiranja izgradnje objekta MSU kroz EU fondove. 

Usvajanjem Informacije raspisivanju Međunarodnog konkursa za idejno rješenje novog objekta Muzeja savremene umjetnosti Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma se obavezuje da u narednom periodu raspiše Konkurs.

Foto: MKM

NIKŠIĆ PROGNOZA