Koncert u Nikšićkom pozorištu: “Reci mi, šta je ljubav?“

Nikšićko pozorište i Opština Nikšić organizuju osmomartovski koncert pod nazivom “Reci mi, šta je ljubav?″, solistkinje Beogradske opere Ljubice Vraneš i Dragoljuba Bajića, prvaka opere Narodnog pozorišta u Beogradu, uz klavirsku pratnju Lazara Marića.

Koncert će biti održan sjutra( 8. mart) sa početkom u 20 h, na sceni Nikšićkog pozorišta.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, po cijeni od 7 eura. Radno vrijeme biletarnice je od 10-20 h. Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566; 067/932 646.

Na programu su popularne numere domaćih autora, romanse, šansone i kancone. 

Ljubica Vraneš, mecosopran, solista Beogradske opere, diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Radmile Bakočević, u čijoj klasi je i magistrirala.

Dobitnica je brojnih nagrada, od kojih se izdvaja prva nagrada, kao i  nagrada za najboljeg mecosoprana na takmičnenju „Nikola Cvejić“ koju joj je dodijelila prof. Biserka Cvejić. Takođe, osvojila je i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“. Ulogom Fenene u Verdijevoj operi „Nabucco“ debitovala je u Temišvarskoj operi u Rumuniji, nakon čega je otvorila vrata i u drugim operskim kućama širom Rumunije. Prvi put u istoriji izvedena je rok verzija Bizeove opere “Carmen” u gradu Krajova.  Zatim, produkcija “Carmen” u Temišvaru, Bukureštu, produkcije Verdijevih opera “Otello”, “Don Carlo”,”Rigoletto”, “Nabucco”, “Cavalleria Rustican”, “Samson et Dalila“… Ostvarila se u mnogobrojnim ulogama na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dragoljub Bajić, prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu, završio je Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu na odsjeku-solo pjevanje u klasi prof. Nikole Mijailovića. Osvajao je brojne nagrade u zemlji i inostranstvu.

U periodu izmedju 2006-2008. godine  biva izabran za stipendistu fondacije Music theater iz Beča kao najperspektivniji mladi glas sa prostora Balkana. 2009. godine je uslijedila saradnja sa najuspješnijim operskim dirigentom današnjice-Rikardom Mutijem. Nakon nekoliko koncerata (Salzburg, Ravena, Firenca) sa čuvenim dirigentom,dobija poziv za   Bečku državnu operu. Pored klasične muzike Dragoljub njeguje i ostale muzičke žanrove. Sa našim proslavljenim autorom i dirigentom Vojkanom Borisavljevićem je ostvario veliki broj koncerata na kojima je izvodio popularne šlagere, jazz standarde, hitove domaće zabavne i strane pop rock muzike.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, po cijeni od 7 eura. Radno vrijeme biletarnice je od 10 h do 20 h. Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566; 067/932 646.

foto:Nikšićko pozorište

NIKŠIĆ PROGNOZA