Komedija karaktera: Duodrama “Uspomene Sare Bernar” izvedena u Nikšićkom pozorištu

Koprodukcija Hercegnovskog pozorišta i Herceg festa duodrama „Uspomene Sare Bernar“ po tekstu Džona Marela, a u dramatizaciji i režiji Staše Koprivice izvedena je na sceni Nikšićkog pozorišta.

Predstava „Uspomene Sare Bernar“ je  komedija karaktera o svjetski poznatoj pozorišnoj glumici, koja je pokrenula novi  način tretiranja  francuske komedije.

Život i lik autentične, zanosne, duhovite i izraženo cinične  pozorišne dive Sare Bernar, koja je nastupala na  skoro svim kontinetima dočarala je Tanja Bošković

Žorža Pitua, tvrdoglavog i prozaičnog  sekretara Sare Bernar tumačio je Dejan Đonović.

Apsurdni  sukob   dva  različitih karaktera, penzionisane  pozorišne dive i  jednoličnog sekretara, jedno je od čvorišta predstave o kompleksom i napornom prijateljstvu. 

Dramaturškinja i rediteljka Staša Koprivica skratila je Marelov  komad ne remeteći sjecanja i  uspomene Sare Bernar, koja cinično i pronicljivo osvetljava naličje izvođačke umjetnosti i  licjemerje  slavnih ličnosti i  dramskih stvaralaca.

Predstava „Uspomene Sare Bernar“ , koja umnogome dotiče  pozorište i pozorišnu umjetnost, izvedena je u okviru repertoara za april programa Nikšićka kulturna scena.

Jovan Džodžo

video:RTNK

foto:Nikšićko pozorište

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA