JU Muzeji  galerije Nikšić ustanovila likovnu nagradu “Ilija Šobajić”

Nikšićka Javna ustanova (JU) Muzeji i galerije ustanovila je likovnu nagradu “Ilija Šobajić”.

Pozvali su sve zainteresovane akademske umjetnike, koji aktivno stvaraju na teritoriji Crne Gore, da uzmu učešće na izložbi i u likovnom konkursu u okviru kojeg će se dodjeljivati pomenuta nagrada.

Priznanje “Ilija Šobajić” dodijeliće se po prvi put i to povodom sedamdesete godišnjice od smrti tog velikog umjetnika. Nagrada podrazumijeva plaketu i novčani dio u iznosu od 1.000 eura.

Konkurs će biti otvoren od 10. jula do 20. avgusta (do 20 časova) tekuće godine, a uslov je da je rad nastao 2022. ili 2023. godine.

 Fotografije radova u dobroj rezoluciji, uz propratni tekst prijave, slati u elektronskoj formi, na imejl czk-nk@t-com.me

U prijavi navesti:

*kratku biografiju, imejl i br. telefona umjetnika

*uz svaki rad navesti: naziv, tehniku u kojoj je rađen, dimenzije, vrijeme nastanka i ime autora

*radovi treba da budu adekvatno opremljeni za izlaganje

Svako od učesnika Konkursa može da pošalje tri rada, a likovne tehnike kojima bi se predstavili su: crtež, grafika, slika i skulptura.

Iz JU Muzeji I galerije navode da će tročlani žiri, sastavljen od eminentnih likovnih umjetnika, od 20. do 25. avgusta pregledti radove i napraviti koncept izložbe o čemu će svi učesnici biti blagovremeno obaviješteni.

“Izložba original-radova će biti otvorena u vrijeme Septembarskih dana kulture u Nikšiću. Na njoj će, uz obrazloženje žirija, biti i dodijeljena Likovna nagrada “Ilija Šobajić”, obavještavaju iz JU Muzeji i galerije Nikšić.

izvor,foto:fb JU Muzeji i galerije Nikšić

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Da li postoji link gdje se mozemo prijaviti na konkurs?

NIKŠIĆ PROGNOZA