Crnogorski orkestar mladih održao koncert u Luksemburgu

Crnogorski orkestar mladih održao je nezaboravan koncert u „Le Royal“ hotelu u Luksemburgu. Ovaj događaj organizovao je Kulturno informativni Centar Crne Gore u Luksemburgu, a goste je srdačno dočekala predsjednica Fetija Kalač.

Koncert je podržan od Ministarstva kulture Crne Gore i grada Podgorice. Amela Skenderović, najmlađa bošnjačka kandidatkinja na nacionalnim izborima u Luksemburgu, istakla je važnost očuvanja veza između Crne Gore i Luksemburga.

„Ovaj događaj privukao je posjetioce iz Crne Gore, ali i međunarodne goste koji su došli da vide ovaj ansambl uživo. Crnogorski orkestar mladih čini grupa mladih i talentovanih muzičara koji su imali priliku da predstavljaju Crnu Goru u mnogim zemljama širom Evrope. Njihov nastup oduševio je goste mješavinom klasičnih, savremenih i crnogorskih izvedbi“, navode u saopštenju Kulturno informativnog centra u Luksemburgu.

Dodaju da je ovo muzičko veče bila i prilika za jačanje kulturnih veza između Crne Gore i Luksemburga.

„Crnogorski orkestar mladih nije samo muzički ansambl, već i su oni i ambasadori kulture i umjetnosti svoje zemlje. Njihov entuzijazam i talent osvajaju srca publike gdje god da nastupaju. Očuvanje veza između Crne Gore i Luksemburga putem umjetnosti i kulture ključno je za širenje razumijevanja i prijateljstva između ovih dviju nacija. Crnogorski orkestar mladih svakako je doprinio tom cilju svojim nevjerovatnim muzičkim izvedbama i nastupom u Luksemburgu“, navode u Kulturno informativnom centru.

Foto: KIC Luksemburg

NIKŠIĆ PROGNOZA